Pat +23 grādi! Piektdiena būs siltākā diena kopš aprīļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete pļavā
Sieviete pļavā Foto: Pixabay/JillWellington

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem - gaidāma siltākā diena kopš 24.aprīļa, prognozē sinoptiķi.

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +2,1 grāda Daugavpils novērojumu stacijā un +2,8 grādiem Mērsragā līdz +9,4 grādiem Rīgas centrā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis pārsvarā skaidras, vietām valsts austrumu daļā - mākoņainas. Nav nokrišņu. Saglabājas lēns vējš un bezvējš.

Rīgā sausā laika un lēnā vēja dēļ ir slikta gaisa kvalitāte. Piektdienas rīts galvaspilsētā saulains, vēja praktiski nav, gaisa temperatūra plkst.5 bija +3 grādi lidostā un +9,4 grādi pilsētas centrā.

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem - gaidāma siltākā diena kopš 24.aprīļa, prognozē sinoptiķi.

Jūras brīzes dēļ vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, kur maksimālā gaisa temperatūra vietām nepārsniegs +17 grādus.

Laiks būs sauss un pārsvarā saulains, pūtīs lēns vējš.

Rīgā darba nedēļa noslēgsies ar saulainu laiku, dienas otrajā pusē pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, tādēļ maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +18 grādiem pilsētas ziemeļos līdz +23 grādiem dienvidos.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1027-1029 hektopaskāli jūras līmenī.

Sausuma dēļ vietām - īpaši galvaspilsētā - ir slikta gaisa kvalitāte. Mežos pieaug ugunsbīstamība. Sausais un saulainais laiks ir labvēlīgs, lai veidotos nelieli viesuļi jeb tā dēvētās velna slotas. Šie virpuļstabi parasti izzūd pāris minūtēs, neradot postījumus, bet dažkārt tie var noraut jumtus un aiznest siltumnīcas.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +19..+22 grādi, piekrastē vietām +16..+18 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.maijā bija nepilni +33 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -9 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu