Video Ukrainas prezidents Zelenskis ieradies Vācijā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Valsts vizītē Itālijā
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Valsts vizītē Itālijā Foto: picture alliance / Carofei/Pool/Spaziani

Svētdienas naktī neilgi pēc pusnakts Vācijā no Itālijas ieradies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kuram šis būs pirmais Vācijas apmeklējums kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā pagājušā gada 24. februārī. Vācijas gaisa telpā pirms nolaišanās Berlīnē Zelenska lidmašīnu pavadīja divi Bundesvēra „Eurofighters” iznīcinātāji.

„Jau Berlīnē,” pulksten 01:36 viņš rakstīja tviterī. Ukrainas prezidents sestdien apmeklēja Itāliju un Vatikānu.

Vācijas Gaisa spēki („Luftwaffe”) agri no rīta tviterī rakstīja: „Laipni lūdzam Vācijā! ​​Mums ir liels gods sagaidīt Ukrainas prezidentu Vācijas gaisa telpā!” Zelenskis no Romas lidostas uz Vāciju devās ar „Airbus A319”. Divi „Eurofighters” iznīcinātāji no Lehfeldes aviācijas bāzes uz dienvidiem no Augsburgas prezidentu droši pavadīja uz Berlīni, teikts paziņojumā.

Pēc ierašanās Berlīnē Zelenskis tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Vēlāk viņam paredzētas sarunas ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Gaidāms, ka pēc tam Zelenskis kopā ar Šolcu Vācijas valdības lidmašīnā dosies uz Āheni, lai saņemtu Kārļa Lielā balvu, kas šogad piešķirta viņam un Ukrainas tautai par ieguldījumu Eiropas vienotībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu