"Legends Stage" atklāšanas spēles. Piektā diena

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis
Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis Foto: BLAST

"Paris Major" ieturēja vienas dienas pauzi starp čempionāta etapiem, bet atklāšanas spēles varam vērot "Legends Stage" ietvaros, kur ikviens no mačiem solījās būt ļoti skatāms un izklaidējošs. Pirmajā dienā "Legends Stage" visas komandas aizvadīs divas spēles.

"Liquid" ir iesildījušies, "NaVi" sāk pārliecinoši

"Legends Stage" atklāšanas spēlēs tikās Mareka Gaļinska "Liquid" pret feinajiem poļiem "9INE" un Ukrainas zvaigžņotā "Natus Vincere" pret internacionālo "GamerLegion". Šajos dueļos pilnībā bez sensācijām un viss notika tā kā tam bija jānotiek.

"Liquid" atšķirībā no lēnā starta "Challengers Stage", spēja iesākt karti ar (6-1) vadību, esot pie stūres visas spēles garumā. Kanādietis "NAF" ir savācis sevi rokās pēc neveiksmīgā starta pirmajās spēlēs un šoreiz atzīmējās ar augstāko reitingu, palīdzot "Liquid" uzvarēt ar (16-9)

Polijas labākajai komanda "9INE" noteikti vēl būs iespējas atgūties šajā etapā, bet kopš varoņdarbiem RMR kvalifikācijā, visi ir sapratuši viņu vājības un stiprās puses.

Vienu no pēdējām "Legends Stage" biļetēm nopelnīja "GamerLegion", tiekoties ar vienu no pasaules spēcīgākajām komandām "Natus Vincere". Sarežģīts pretinieks "siuhy" vadītajai vienībai, tomēr šeit arī iztikām bez pārsteigumiem. Dažos raundos gan "Natus Vincere", šķietami, uzdāvināja raundus savam pretiniekam, ļaujot rezultātam uz tablo satuvināties. Kas būtiski, ka "Natus Vincere" kapteinis "electronic" spoži spīdēja šajā mačā, kas varētu nepatikt nākošajiem pretiniekiem. Ja "electronic" kopā ar "s1mple" spēs pārliecinoši performēt, ikvienai komandai būs grūti viņus pārspēt. Šis mačs beidzās ar (16-10) rezultātu par labu Ukrainas-Krievijas komandai "Natus Vincere".

"Monte" izskolo Brazīlijas "FURIA"

Stilistiski izklaidējoša spēle, bet brazīlieši nebija pamanāmi. Abas komandas spēlē izteikti agresīvu Counter-Strike, individuāli meistarīgi un bez apstājas. Atklāšanas spēlēs runā, ka pateicīgākā pozīcijā atrodās komanda, kura jau ir aizvadījusi spēles čempionātā un varbūt tas bija iemesls "FURIA" gulēšanai šodien. Brazīliešu snaiperi "saffee" šajā mačā nevarēja atrast - vairāki netrāpīti šāvieni un ietekmi uz spēles rezultātu nespēja radīt. "Monte" savai opozīcijai neatdeva pat desmit raundus, uzvarot mačā (16-7). Paralēli savu dueli aizvadīja "fnatic" un "Ninjas in Pyjamas" vienības, tiekoties kartē Nuke. Mazu virsroku dodot "fnatic", jo vēsturiski labākus sniegumus rādījuši tieši viņi. Paredzēt rezultātu šajā spēlē bija tuvu neiespējami, vienlīdzīgas komandas un "fnatic" spēlētājus darbība nebijām redzējuši jau sen. Darbu atviegloja "fnatic" kapteinis "mezii", kurš atklāšanās spēlē spēja būt izcilākais serverī. Labu spēli aizvadīja arī pretinieku kapteinis "Aleksib", liekot ekspertiem runāt, ka šajā čempionātā kapteiņi ir ielikuši darbu tieši individuālajā sagatavotībā, ko neredzam nemaz tik bieži. "fnatic" vienība ieguva pirmo uzvaru "Legends Stage" ar (16-11).

"FaZe" neiztur pārbaudījumu, "Apeks" nogāž "Into The Breach"

Divu grandu satikšanās - "FaZe" un "Heroic", saldajā ēdienā karte Inferno. Protams, ka čempionāta formāts un tas kā komandas tiek izsētas, rada vielu pārdomām, bet nu neko darīt.

Pirmo spēles daļu Helvija "broky Saukanta komanda "FaZe" bija vadībā, bet burtiski pāris kritisku kļūdu dēļ sabruka viss uzbrukums un "Heroic" izmantoja katru izdevību atgriezties atpakaļ spēlē. Uzbrukuma puslaiku "FaZe" pabeidza ar 7 raundiem, kas nozīmē solīdu veikumu un ar smaidu varēja doties otrajā puslaikā. "Heroic" ienāca ar pļauku otrajā puslaikā, neatstājot smaidam nevienu "FaZe" fanu, uzvarot mūsu latvieti ar (16-7), kas nozīmē, ka "FaZe" nokrīt zemāk (1-0) grozā. "Apeks" vienībai atklāšanas spēle pret potenciāli vājāko "Legends Stage" komandu "Into The Breach", kuras kodolu veido Lielbritānijas pārstāvji. Būtu ļoti dīvaini uzskatīt, ka šoreiz "Legends Stage" vienība ir favorīts nevis "Challengers Stage" komanda, jo "Apeks" uz papīra ir favorīti ar atrāvienu. Un tas arī pierādījās serverī. Arī karšu rotācija šajā duelī ir spēcīgāka tieši "Apeks" vienībai, kas nozīmēja, ka jādodās spēlēt diezgan konservatīvu karti Mirage. Vēl joprojām esot uz ļoti augsta viļņa, "Apeks" nedeva elpot savam pretiniekam, zaudējot tikai dažus raundus, bet nodrošinot komfortablu uzvaru (16-10).

Kosovieši pakutina nervus "ENCE", "G2" un "Vitality" pasniedz augsta līmeņa maču

Lai "G2" uzvarētu šo spēli, viņiem bija un būtu bijis jāpārdzīvo neskaitāmas katastrofas. Vairākas zaudētas izspēles, kur viņiem ir milzīga priekšrocība, viena neveiksme pēc otras. No malas tas izskatījās tā it kā visas kārtis par labu būtu "Vitality". Šī spēle sagādāja skatītājiem visu to, ko mēs vēlamies redzēt kad domājam par augsta līmeņa Counter-Strike. Spēle, kuru būtu vērts noskatīties vēlreiz. "G2" atspēlējās no 0-7 deficīta uz 5-9, zaudējot 1 pret 4 pret bijušo pasaules labāko spēlētāju "ZywOo" pēdējā raundā. Pēc tam esot iedzinējos (7-13), izlīdzināja līdz (13-13), bet pašos pēdējos mača soļos, "Vitality" bija prasmīgāki un arī veiksmīgāki, triumfējot (16-13). "ENCE" kartē Vertigo apturēja karstasinīgos kosoviešus "Bad News Eagles" ar (16-9), bet sākotnēji spēle gāja roku rokā, nedomājot par to kurš varētu būt uzvarētājs. Bet, šādā mačā, atļaujot "ENCE" komandai spēlēt Vertigo, uzskatu, ka ļoti riskants lēmums no kosoviešiem, kas rezultējās arī zaudējumā. "ENCE" turpina uz viļņa, gaidīsim ko uz paplātes liks "Bad News Eagles" nākamajā mačā.

Foto: BLAST
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu