"Vice Media" iesniegusi prasību par tiesisko aizsardzību no kreditoriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mikrofons radio studijā. Ilustratīvs attēls.
Mikrofons radio studijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

ASV un Kanādas mediju kompānija "Vice Media" paziņojusi, ka ir iesniegusi tiesā prasību par tiesisko aizsardzībai no kreditoriem, lai veicinātu uzņēmuma pārdošanu.

"Vice Media" norāda, ka noslēgusi vienošanos par aktīvu pārdošanu ar aizdevēju konsorciju, kas ietver "Fortress Investment Group", "Soros Fund Management" un "Monroe Capital".

"Lai veicinātu šo pārdošanu, "Vice Media" Ņujorkas dienvidu apgabala bankrota tiesā iesniegusi prasību tiesiskajai aizsardzībai no kreditoriem," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Šajā prasībā kompānija norāda, ka tās aktīvu vērtība veido aptuveni 500 miljonus līdz vienu miljardu dolāru, kā arī tai ir vairāk nekā 5000 kreditoru.

2017.gadā "Vice Media" tirgus vērtība veidoja 5,7 miljardus dolāru, tobrīd pārsniedzot "The New York Times" vērtību.

"Vice Media" nonāca grūtībās pēc tam, kad ASV interneta mediju kompānija "Buzzfeed" slēdza savu ziņu nodaļu "BuzzFeed News", strauji samazinoties reklāmas ienākumiem un abiem uzņēmumiem saskaroties ar problēmām piesaistīt jaunas investīcijas. Tādējādi "Vice Media" darbības turpināšanai bija spiesta ņemt aizdevumus.

"Vice Media" 1994.gadā tika nodibināta kā Kanādas žurnāls, bet laika gaitā tā kļuva par tiešsaistes mediju grupu ar ziņu interneta vietnēm un televīzijas raidījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu