broky izvelk savu komandu, "FaZe" dodas uz arēnu (1)

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Helvijs "broky" Saukants un "FaZe"
Helvijs "broky" Saukants un "FaZe" Foto: BLAST

Noslēdzošajā "Legends Stage" dienā Helvija "broky" Saukanta komandai "FaZe" pretī stājās pasaules labākais spēlētājs "s1mple" un "Natus Vincere". Kā jau allaž, šis duelis skatītājiem vienmēr piegādājis izcilu un saspringtu spēli. Šī diena nebija izņēmums, un abām vienībām mačs sagādāja galvassāpes, bet izskaņā mentāli spēcīgāka bija tieši "FaZe", ar uzvaru garantējot sev vietu uz "Accor Arena" skatuves Parīzē.

Ar nožēlu jāatzīst, ka "Natus Vincere" komandai šis čempionāts ir beidzies, un jau pirms spēles bija dīvaini apzināties, ka viena no šīm abām komandām nespēlēs TOP8 izslēgšanas spēlēs.

Kādēļ dīvaini? Jo "FaZe" pasaules rangā ir augstajā trešajā vietā, kamēr "Natus Vincere" ir tieši aiz viņiem - ceturtā labākā komanda pasaulē. Atkārtojums "ESL Pro League Season 17" pusfinālam un pagājušā gada "IEM Cologne" finālam, jo šī spēle tik tiešām atgādināja citu turnīru finālmačus.

Duelis iesākās "FaZe" izvēlētajā kartē Overpass, līdzīgi kā to novērojām iepriekšējās viņu spēlēs.

Ar veiksmīgu sākumu uzbrukumā, bet turpinājumā, nespējot noturēt pārsvaru, "FaZe" savu aizsardzības puslaiku iesāka ar trīs raundu deficītu (6-9). Katra izspēle bija atkarīga no vissīkākajām detaļām un šķita, ka mazliet možāki uz spēles sākumu tomēr ir ukraiņu "Natus Vincere", nonākot vadībā (6-12). Ar pāris individuāliem varoņdarbiem, "broky" komanda atgriezās spēlē, dodot cerību uz atspēlēšanos (13-14). Diemžēl ar to nepietika, jo mača galotnē tika zaudēts raunds, kur ieroču priekšrocība ar atrāvienu piederēja "FaZe", bet "Natus Vincere" spēja uzlauzt internacionālā granda aizsardzību un aizskriet ar uzvaru (13-16). Otrā karte Mirage aizritēja ļoti raiti, "FaZe" trifumfējot ar 16-5. "Natus Vincere" galvenais treneris "B1ad3" atzina, ka tieši Mirage laikā viņa padotie spēlēja relaksēti, nespēja noturēt savu fokusu un aizmirsa savus pienākumus vairākās stratēģijās.

Mača izskaņā tika spēlēta karte Anubis, kur bija teju neiespējami paredzēt uzvarētāju, jo iepriekšējie rezultāti abām komandām ir diezgan neviennozīmīgi, bet maza priekšrocība tomēr piederēja "Natus Vincere". Varēja manīt, ka ukraiņi ir aizmirsuši otrās kartes sagrāvi, radot pamatīgas problēmas "FaZe" uzbrukumam. Esam pieraduši redzēt, ka uzbrukums šajā kartē iet savu uzvaras gājienu, bet "Natus Vincere" aizvadīja ļoti cienījamu aizsardzību, pabeidzot puslaiku ar 7-8.

Tieši Helvijs otrajā puslaikā un papildlaikā bija stūrakmens "FaZe" panākumam, pabeidzot spēli ar visaugstāko reitingu un esot vitāli būtiska figūra pašos svarīgākajos momentos.

Kad šķita, ka viss jau ir beidzies un "Natus Vincere" izvirzījās vadībā ar 9-15, "s1mple" ar partneriem sāka šķobīties un salūzt, ļaujot spiedienam ņemt virsroku. "FaZe" nospēlēja nekļūdaini, novedot spēli līdz pagarinājumam (15-15). Abas komandas apmainījās ar uzvarētiem raundiem, spēlei turpinoties arī otrajā papildlaikā (18-18). Uzņemoties pāris riskus un šur tur, esot izveicīgākiem, "FaZe" svinēja trifumfu Anubis ar 22-20 un sērijā 2-1.

Nedrīkst nepieminēt arī "FaZe" komandas kapteiņa "karrigan" performanci, kurš spēlēja kā "džokers" papildlaikā, daudzkārt nospēlējot negaidīti, kas lika "Natus Vincere" vienībai justies bezspēcīgiem.

Ar šo panākumu "FaZe" nodrošina sev vietu labāko komandu astotniekā. Šo ceturtdien sāksies izslēgšanas spēles "Accor Arena", kur mēs varēsim redzēt abus latviešus - Helviju "broky" Saukantu un Mareku "YEKINDAR" Gaļinski.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu