Eksperte: Orbāna simpātijas pret Putinu nav noslēpums (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns. Foto: Gints Ivuskans/Shutterstock

“Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna simpātijas pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu un pret Krievijas prezidentu Putinu nav noslēpums,” Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodienas jautājums" pauda Latvijas Transatlantiskās organizācijas ģenerālsekretāre Sigita Struberga.

Ungārijas iebildumi, ka nevar visu Eiropas miera mehānisma naudu dot Ukrainai, ir daļa no Ungārijas ārpolitiskā virziena – nodrošināt Ungārijai izdevīgumu –, tā uzskata Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Mārcis Balodis.

Ir spilgti redzams Rietumu aizsardzības sistēmu devums Ukrainai, jo izdevies neitralizēt gandrīz visas hiperskaņas raķetes "Kinžal", kuras Maskava bija izdaudzinājusi kā neapturamas. Tas ir iedragājis Krievijas pašpārliecinātību, kā arī uzlabojis Ukrainas kaujas garu. Tomēr Krievijas propagandas medijos šis fakts nav uzsvērts, vairāk uzmanības pievērsts Ukrainas pretuzbrukumu gaidām.

Par Baltkrievijas līdera Lukašenko veselības likstām un to nozīmi Baltkrievijas iekšpolitikā ir pārsteidzīgi šobrīd kaut ko spriest, norāda eksperti. "Pašreizējos apstākļos demokrātiska Baltkrievija nav ne Krievijas, ne Baltkrievijas politiskās elites interesēs," secina raidījuma viesi.

Jau kopš 9.maija svinībām Maskavā un Minskā gan politikas vērotāji, gan mediji izsaka pieņēmumus, ka 68 gadus vecajam Lukašenko ir problēmas ar veselību.

9.maija parādē Maskavā Lukašenko izskatījās nevesels un pat nelielus attālumus veica ar īpašu elektromobili. Maskavā viņš uzturējās tikai dažas stundas, drīz atgriezās Minskā, taču arī tur neteica tradicionālo 9.maija uzrunu.

Savukārt 14.maijā Lukašenko nebija ieradies Valsts karoga, ģerboņa un himnas dienas svinībās Minskā, lai arī iepriekšējos gados tieši viņš šajā ceremonijā uzstājās ar runu. Tā vietā nedēļas nogalē Lukašenko autokortežs bija ieradies slimnīcā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu