Putins atradis vainīgo, kas "destruktīvi ietekmē krievu bērnus" (19)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien, 17. maijā apstiprināja “Komplekso bērnu drošības stratēģiju līdz 2030. gadam”, ar kuru diktators faktiski aicina aizsargāt bērnus no interneta, vēsta “The Moscow Times”.

Dokumentā, kas publicēts tiesību informācijas portālā, teikts, ka Krievijā samazinoties bērnu nāves gadījumi, samazinās kriminalizācijas līmenis starp nepilngadīgajiem un ik gadu palielinoties to bērnu skaits, kas mācās papildu izglītības programmās.

“Joprojām ir nepieciešams pilnveidot valsts iesaisti ārējo draudu novēršanā bērniem, kas apdraud garīgo un tikumīgo attīstību,” teikts stratēģijas dokumentā.

Pēc dokumentā teiktā, “īpaši aktuāli ir drošības draudi informācijas vidē, ko rada tīkls “Internets”, no kurienes jaunā paaudze ir pakļauta ”destruktīvai iedarbībai”.

“Tā formē negatīvu morāli psiholoģisko atmosfēru, veicina psihiskās saslimšanas, izjauc pieņemtās morāles, ētikas un tikumības normas, provocē nelikumīgu uzvedību, kā arī rada morālo kaitējumu, kā arī negatīvas sekas veselībai,” teikts stratēģijā.

Putina parakstītais dokuments liecina, ka “informācijas manipulācija tiek īstenota Krievijai nedraudzīgajās valstīs, cenšoties dezorientēt Krievijas sabiedrību, formēt nenoteiktību un nestabilitāti, kā arī izspiest no sabiedrības garīgās un tikumīgās vērtības, tostarp ģimenes vērtības, kas ir svarīgas bērna attīstībai”.

Tieši tādēļ tiek pieprasīts veidot “informācijas produktus, kas pilnveido bērnu garīgo un morālo attīstību, un kas ieaudzina pareizās vērtības, tādēļ nepieciešama valsts iesaiste tāda satura veidošanā, lai internetā būtu pieejams tikai tāds saturs, kas vērsts uz krievu garīgi-tikumīgo vērtību saglabāšanu”.

Tādējādi Putins faktiski pieprasījis aizsargāt bērnus no interneta un “ārējās destruktīvās psiholoģiskās iedarbības” un “ārējo ideju-vērtību apšaubīšanas ekspansijas”.

Par stratēģijas īstenošanas atbildīgo noteikta Krievijas valdība, kam tuvākā pusgada laikā jāizstrādā plāns, kā ieviest stratēģiju dzīvē un kontrolēt tās īstenošanu. Paredzams, ka ik gadu stratēģijas ieviesējiem būs nepieciešams atskaitīties par paveikto diktatoram.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu