Par vietu Romas turnīra finālā Ostapenko spēkosies ar pasaules sesto raketi Ribakinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko
Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien, 19. maijā, Romas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālā tiksies ar Kazahstānas pārstāvi Jeļenu Ribakinu.

Mačs norisināsies centrālajā kortā un sāksies ne ātrāk par plkst.20 pēc Latvijas laika. Turnīru tiešraidē translē kanāls "Setanta Sports".

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vietu un turnīrā izsēta ar 20.numuru, bet planētas sestajai raketei Ribakinai šajā turnīrā ir septītais numurs.

Otrā pusfinālā tiksies Ukrainas tenisiste Anhelina Kaļiņina (WTA 47.) un ar neitrālās sportistes statusu startējošā Krievijas sportiste Veronika Kudermetova (WTA 12.).

Sacensībās Romā Ostapenko pirmo reizi iekļuvusi labāko četriniekā. Uz māla seguma šis Ostapenko ir pirmais pusfināls kopš 2017.gada Francijas atklātā čempionāta, kurā viņa tolaik izcīnīja sensacionālu uzvaru un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Iekļūstot pusfinālā, Ostapenko nopelnījusi 390 WTA ranga punktus un rangā pacēlusies uz provizoriski 17.vietu.

Ostapenko un Ribakina šogad tikās arī Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā a 6-2, 6-4 pārāka bija Kazahstānas sportiste. Ostapenko Ribakinu bija uzvarējusi abās divās iepriekšējās savstarpējās spēlēs 2019.gada Lincas turnīra ceturtdaļfinālā un 2021.gada Īstbornas turnīra pusfinālā.

Ostapenko no pirmās kārtas spēlēm bija brīva, otrajā ar 6-3, 3-6, 6-2 pieveica rumānieti Soranu Kirsteu (WTA 34.), trešajā ar 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 13.), astotdaļfinālā ar 6-4, 4-6, 6-0 pieveica neitrālo tenisisti Darju Kasatkinu (WTA 9.), kurai Romā tika astotais numurs, bet ceturtdaļfinālā vēl vienā trīs setu cīņā ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3 pārspēja spānieti Paulu Badosu (WTA 35.).

Ribakinai ceļš uz pusfinālu bija daudz vieglāks - pēc brīvās pirmās kārtas otrajā viņa ar 7-6 (7:4), 6-1 pārspēja itālieti Jasmīni Paolīni (WTA 65.), bet trešajā viņas pretiniece, neitrālā sportiste Anna Kaļinskaja (WTA 57). pirmajā setā pie rezultāta 4-3 izstājās. Astotdaļfinālā tika gūta virsroka 6-3, 6-3 pār čehieti Markētu Vondroušovu (WTA 70.), bet ceturtdaļfinālā, tiekoties ar planētas pirmo raketi Igu Švjonteku, trešajā setā pie rezultāta 2-6, 7-6 (7:3), 2-2 poliete traumas dēļ izstājās.

Latvijas tenisiste sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romai vienspēlē tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt. Ribakina šosezon uzvarēja Indianvelsas "WTA 1000" turnīrā, titulspēles sasniedzot arī Austrālijas atklātajā čempionātā Maiami 1000 punktu turnīrā.

Maskavā dzimusī Ribakina Kazahstānu pārstāv tikai kopš 2018.gada. Pēc pērnā gada uzvaras Vimbldonas čempionātā, kur Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem bija liegta dalība, Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs pauda gandarījumu par Krievijas sportistes uzvaru turnīrā. Tenisistei jautājot par Krievijas iebrukumu Ukrainā un to, kā Krievija viņas uzvaru varētu izmantot savā propagandā, Ribakina atbildēja izvairīgi.

Ostapenko šīs sezonas uzvaru un zaudējumu bilance ir 18-10, bet viņas pretiniecei - 28-7.

Ostapenko kopā ar savu pastāvīgo pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku šajā turnīrā piedalījās arī dubultspēlēs, apstājoties ceturtdaļfinālā.

Turnīrs uz māla seguma Romā norisināsies līdz 20.maijam un tenisistēm tās ir pēdējās sacensības pirms Francijas atklātā čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu