"Paris Major": broky un YEKINDAR zaudē. Latviešiem čempionāts beidzies

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Blast.tv

“BLAST Paris Major” tuvojas izskaņai un par nožēlu, bez neviena latvieša. Augsts sasniegumus redzēt divus latviešus starp “Major” labākajām astoņām komandām, bet visi bija gaidījuši vairāk.

“FaZe” komanda izrādīja pretestību spēcīgajai Dānijas “Heroic”, kamēr YEKINDAR ar “Liquid” tika sagrauti un par to parūpējās internacionālā pastarīte “Apeks”.

Šis bija pēdējais “Major” šajā “Counter-Strike” versijā kurā redzējām Helviju un Mareku, bet nevajag nokārt degunus, jo nākamais “Major” solās jau būt nākamā gada pavasarī. Daudzi piekritīs, ka priekš “FaZe” šis sniegums ir vairāk nekā apmierinošs, kamēr tas kas notika ar “Liquid” ir nepieņemami. Abi latvieši čempionātu pabeidza dalītajā 5.-8. vietā un abas komandas saņēma 45 000 ASV dolāru.

“broky” nesagādā pārsteigumu, “Heroic” lūkojas pēc fināla

Pirmajā ceturtdaļfinālā tikās “FaZe” pret Dānijas labāko piecinieku, kur “Heroic” bija pārāki trīs karšu sērijā ar (2-1). Sākums bija daudzsološs, pirmajā kartē Nuke, uzbrukumu “FaZe” iesāka ar (5-1) vadību, kam sekoja deviņi aizsardzības raundi un kopumā pabeigts puslaiks ar (5-10). Pēc šī sekoja vēl lielāka traģēdija, jo “Heroic” turpināja sērfot uz viļņa un tablo jau rādīja (5-14). Skatītāji sāka jau vērot, kāda būs otrā karte, bet “FaZe” bija citi plāni. Igaunis “ropz” deva lielu cerību atnākšanai atpakaļ šajā mačā, pāris raundos, pievienojoties arī mūsu “broky”. Pēdējā raundā kad notika cīņā par papildlaiku, “FaZe” bija izteikta priekšrocība, bet dāņi aizskrēja pa priekšu, pabeidzot karti (14-16).

Otrā karte Overpass bija gandrīz kā atkārtojums pirmajai, tikai sastāvi apmainījās lomām. “Heroic” izvirzījās vadībā ar (3-4), bet “FaZe” ieradās ar āmuru, uzsita pa galdu, un pēkšņi uz tablo jau redzējām (15-5) par labu “broky”. Ja tik agri “FaZe” būtu pabeiguši spēli, šķiet, ka inerce un pārākums piederētu tieši viņiem, bet “Heroic” atguva pašpārliecinātību, beigās “sakasot” divpadsmit raundus, bet atzīstot “FaZe” pārākumu (16-12).

Trešā karte Mirage, kur arī noteicām spēles uzvarētāju, mačs izskatījās kā vienvirziena ceļš pa kuru brauc “Heroic”. Varbūt mazliet konservatīvi spēlējot, neuzņemoties tik daudz riskus, “FaZe” nespēja uzlaust opozīcijas aizsardzību, nonākot deficītā pirmā puslaika beigās (3-12). Otrais puslaiks nesniedza mums pārsteigumus, neskatoties uz to, ka “FaZe” izcīnīja uzvaru pistoļu raundā, rezultātu tas diži nemainīja. “Heroic” bez problēmām apspēlēja pēdējos raundos “FaZe” un noslēgumā (6-16). Pēc spēles, “FaZe” komandas kapteinis “karrigan” sacīja: “Esmu ļoti lepns par saviem zēniem, viņi cīnījas godam, lai atgrieztos atpakaļ spēlē un performētu uz skatuves. Manuprāt, kopš uzvarējām “Grand Slam”, neesam spējuši atrast to pašu pašpārliecinātību un to pašu sniegumu.”

“Heroic” pusfinālā spēkosies pret internacionālo “GamerLegion”.

“Liquid” tiek iznīcināti

“Apeks” turpina savu pastarītes karagājienu un cīnīsies pret “Vitality”. Viņi kļuva par “BLAST Paris Major” pusfinālistiem, uzvarot “Liquid” divās kartēs. Ļoti daudz nav ko stāstīt par šo spēli, jo skatītāji redzēja visu paši. “Apeks” ļoti komfortabli triumfēja savā izvēlētājā kartē Ancient (10-16) pēc tam, turpinot iesākto iekš otrās kartes Overpass (12-16). Brīdī, kad izskatījās, ka “Liquid” atgriezīsies spēlē otrajā kartē un sagaidīsim arī trešo karti, “Apeks” snaiperis “nawwk” piegādāja mums divus izcilus “clutch” raundus, kas arī deva viņiem ceļazīmi uz pusfinālu.

“YEKINDAR” ar komandu “Liquid” izskatījās pilnībā auksti šajā sērijā, nespējot radīt nekādu pretestību. Uz tablo varbūt to nevarēs manīt, bet “Apeks” bija soli priekšā it visā. Izskatījās, ka tieši “Apeks” spēlēja kā pirmais numurs un bija gatavi jebkādam pretinieka manevram. Pēc šāda zaudējuma tiek spekulēts par potenciālām sastāva izmaiņām “Liquid” nometnē. Vai tā būs patiesība, to redzēsim tikai šajā vasarā. Jāuzteic “Apeks” komandas kapteinis “kyxsan” un veterāns “STYKO” kur bija barveži šajā cīņā, atzīmējoties ar izcilām izspēlēm un teju nevainojamu sniegumu. Mareku gan intervijā šoreiz neredzējām, saprotamu iemeslu dēļ, bet komandas biedrs “EliGE” sacīja: “Nākot iekšā turnīrā, šķita, ka Ancient karte mums ir parocīga, bet spēli pēc spēles kaut kur atdūrāmies pret to, ka nekas nesanāk. Counter-Strike vienmēr būs šeit, mēs būsim nākamajā “Major” un cerams, ka atpakaļ uz skatuves. Tas ir stulbi, ka mums nesanāca soļot tālāk.”

“Paris Major” fināls notiks svētdien 18.00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu