Daugavpils pilsētas svētku galvenie mākslinieki - Brežņeva un Fomins; solīts arī salūts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukraiņu dziedātāja Vera Brežņeva
Ukraiņu dziedātāja Vera Brežņeva Foto: Shutterstock

Daugavpilī pilsētas svētkos no ceturtdienas, 1. jūnija, līdz svētdienai, 4. jūnijam, gaidāma daudzveidīga izklaides programma un salūts, informēja pašvaldības pārstāve Gunta Ločmele. Mākslinieku vidū Krievijā atpazīstamību ieguvusī ukraiņu dziedātāja Vera Brežņeva un latviešu dziedātājs Ivo Fomins.

Daugavpils pilsētas svētki šoreiz notiks ar devīzi "Ar Daugavpili sirdī" un būs veltīti pilsētas 748. dzimšanas dienai.

Svētki tiks ieskandināti jau trešdien, 31. maijā, kad meditatīvās ērģeļmūzikas noskaņās notiks festivāls "Latgales Ērģeļu dienas", savukārt Daugavpils pilsētas svētku aktivitātes ar Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas svinībām Dubrovina parkā, tradicionālajiem Forštates svētkiem un Daugavpils teātra koncertprogrammu tiks sāktas 1. jūnijā.

No piektdienas, 2. jūnija, svētku noskaņa visu dienu jau būs baudāma arī Daugavpils Universitātes skvērā, A. Pumpura skvērā un dažādās Daugavpils kultūras iestādēs. Līdzās daudzveidīgajai koncertprogrammai, III Latvijas akordeonistu orķestru salidojumam un izklaidēm bērniem, savu darbību sāks arī svētku tirdziņš Rīgas ielā un āra kafejnīcas. Bet no plkst. 18 svētki sāks skanēt arī uz galvenās pilsētas svētku skatuves Vienības laukumā, kur uzstāsies grupas "Bel Tempo", "Carnival Youth", "The Sound Poets" un dziedātājs Fēliks Šinders.

Kulmināciju Daugavpils pilsētas svētki sasniegs sestdien, 3. jūnijā, kad pēc Covid-19 pandēmijas pārtraukuma atkal norisināsies tradicionālais Daugavpils pilsētas svētku gājiens, kurā šoreiz, pārstāvot dažādas pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumus, biedrības, radošos kolektīvus un citas organizācijas, piedalīsies aptuveni 3000 dalībnieku.

Tā kā šis gads ir XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku jubilejas gads, Daugavpils pilsētas svētku oficiālās atklāšanas koncertā, kas norisināsies pēc gājiena, pilsētas radošie kolektīvi vienosies kopīgā koncertprogrammā, katrs izpildot daļu no Dziesmu un deju svētku repertuāra.

Visu dienu darbosies skatuves Dubrovina parkā un A. Pumpura skvērā, āra kafejnīcas un atrakcijas bērniem, norisināsies Svētku tirdziņš. Šajā dienā programmu papildinās arī sportiskās aktivitātes, kuras varēs ne tikai vērot, bet arī tajās iesaistīties.

Tuvojoties dienas noslēgumam, no plkst. 19 uz galvenās pilsētas svētku skatuves uzstāsies gaidītākie skatuves mākslinieki - grupa "KJ Collective" (Lietuva), Ivo Fomins (Latvija) un Vera Brežņeva (Ukraina). Bet svētku salūts Daugavmalā sāksies plkst. 23.15.

Daugavpils pilsētas svētku noslēguma dienā, svētdien, 4. jūnijā, paralēli aktivitātēm pilsētas centrā interesenti tiek aicināti apmeklēt arī Daugavpils cietoksni, kur norisināsies "Krāmu tirdziņš", Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonija un auto izstāde. Bet plkst. 18 stadionā "Lokomotīve" notiks 2023. gada Polijas 2. līga spīdvejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu