Leiena: ES sankcijas tiks vērstas vēl pret vairāk nekā 90 ārvalstu kompānijām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunās Eiropas Savienības (ES) sankcijas būs vērstas pret vairāk nekā 90 ārvalstu kompānijām, arī no Ķīnas, intervijā Vācijas televīzijas kanālam ZDF sacīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.

Leiena uzsvēra, ka EK nopietni vēršas pret sankciju apiešanu.

"11.sankciju paketē mums ir vairāk nekā 90 kompāniju no visas pasaules, par kurām mums ir skaidri pierādījumi, ka tās pārkāpj sankcijas, proti, piegādā sankcijām pakļautas preces Krievijai no Eiropas Savienības caur trešajām valstīm," viņa teica.

Šo kompāniju vidū ir apmēram astoņi uzņēmumi atrodas Ķīnā, piebilda Leiena.

EK priekšsēdētāja paskaidroja, ka ierasti sankciju apiešanu organizē atsevišķas kompānijas, nevis valstis, tādēļ jaunajā sankciju paketē vēršanās būs pret konkrētiem uzņēmumiem.

Japāna kopā ar ASV piektdien paziņoja par sankcijām apmēram simt fiziskām un juridiskām personām, kas saistītas ar Krievijas karu Ukrainā. Arī G7 valstis pauda apņēmību paaugstināt cenu, kas Maskavai jāmaksā par iebrukumu.

Jau vēstīts, ka Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto 12.maijā draudēja bloķēt jaunu ES sankciju paketi pret Krieviju, nosodot Ungārijas lielākās bankas OTP iekļaušanu potenciālo sankciju mērķu sarakstā.

Kamēr OTP ir iekļauta Ukrainas sastādītajā Krievijas kara pret Ukrainu atbalstītāju sarakstā.

EK 5.maijā iesniedza ES dalībvalstīm priekšlikumus par 11.sankciju paketi pret Krieviju. To galvenais mērķis ir novērst jau noteikto sankciju apiešanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu