Sāksies "DelfinGroup" akciju izsole

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

 Biržā "Nasdaq Riga" 22. maijā sāksies nebanku kreditētāja AS "DelfinGroup" akciju publiskā piedāvājuma izsole. Izsole sāksies plkst. 10.00 un ilgs līdz 2.jūnijam plkst. 15.30, teikts biržas paziņojumā.

Kopumā izsolē investoriem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas piedāvās līdz 4 658 472 "DelfinGroup" akcijām. Tostarp līdz 3 148 782 akcijām piedāvās "DelfinGroup" akcionārs SIA "L24 Finance", bet līdz 1 509 690 akcijām piedāvās "DelfinGroup" akcionārs SIA "EC finance".

Piedāvājumā vienas akcijas cena būs 1,35 eiro.

Minimālais parakstīšanās daudzums vienam investoram ir viena akcija, bet maksimālais akciju skaits nav noteikts.

Iepriekš "DelfinGroup" pārstāvji skaidroja, ka "L24 Finance" un "EC finance" izteiks akciju publiskos piedāvājumus, lai palielinātu publiskā apgrozībā esošo kompānijas akciju skaitu un tādējādi stiprinātu akciju likviditāti, kā arī, lai abi lielākie "DelfinGroup" akcionāri diversificētu aktīvus un ieguldījumus.

"DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš skaidroja, ka šī ir jau otrā reize, kad abi lielākie "DelfinGroup" akcionāri izteiks publiskos akciju piedāvājumus, dodot iespēju investoriem visā Baltijā iegādāties uzņēmuma akcijas.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā. Uzņēmums strādā ar zīmoliem "Banknote" un "Vizia".

"DelfinGroup" lielākie akcionāri ir SIA "L24 Finance" (55,13%), kuras patiesie labuma guvēji ir Aigars un Linda Kesenfeldi, Agrim Evertovskim piederošās SIA "EC Finance" (18,22%) un SIA "AE Consulting" (8,75%), bet pārējiem akcionāriem pieder 17,9% akciju. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu