"Paris Major" uzvarētāji - "Vitality"

Miks "Independent" Siliņš
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: BLAST

Svētdien noslēdzās "Paris Major" čempionāts, kas bija pēdējais šādas sērijas pasākums šajā "Counter-Strike" versijā. Galveno balvu - pusmiljonu ASV dolāru un skaisto trofeju izcīnīja internacionālais grands "Vitality".

Finālā tiekoties ar citu multikulturālu sastāvu "GamerLegion", Francijas organizācijas "Vitality" uzvara bija ļoti piemērota tam, ka arēnā bija mājas publika. Francijas-Dānijas sastāvs sadauzīja savus pretiniekus, dižas cerības nedodot nevienā brīdī, sēriju noslēdzot ar 2-0 triumfu. 16-6 pirmajā kartē Overpass un pēc tam, pieliekot punktu, 16-13 otrajā kartē Nuke.

Ar šo "Major" uzvaru "Vitality" ir uzrakstījuši beigas daudzu maģisku sižetu kopumam, kas tika izspēlēti šo nedēļu laikā Parīzē. Viens no visu laiku labākajiem spēlētajiem "ZywOo", beidzot izcīnīja trofeju, kuru ir pelnījis ikviens šāda kalibra profesionālis.

"Spinx" ir pirmais izraēlietis, kurš ieguvis zeltu "Major" turnīrā. "Vitality" treneris "zonic" un viņa biedrs "dupreeh" kļuvuši par vienīgajiem diviem personāžiem, kuru kontā ir pieci CS:GO "Major" tituli. Kapteinim "apEX" nācās gaidīt visilgāk, lai otro reizi dzīvē ieraudzītu "Major" zeltu; pirmo reizi uzvarēja "DreamHack Cluj-Napoca" 2015. gadā.

Pats mačs bija diezgan vienpusējs, ar "Vitality" priekšgalā, dominējot trijos no četriem puslaikiem šajā spēlē. Tikai otrās kartes pirmajā puslaikā "Vitality" izskatījās kaut vismazākajās briesmās, kad ļāva spēlei pietuvoties līdz pat (13-13).

Godīgi sakot, tas arī bija viss, ko "GamerLegion" bija spējīgi savākt, pārējās mača daļās viņi bija līmeni zemāk par saviem pretiniekiem, un, iespējams, šis fināls lika manīt, cik ļoti viņi bija paļāvušies uz rumāņu zvaigzni "iM", lai tiktu galā ar lielāko daļu opozīcijas. Neviens no "GamerLegion" spēlētājiem nesaņēma 1.00 vai augstāku reitingu. Vērts gan pieminēt, ka turnīra MVP izcīnīja "Vitality" vilcējspēks "ZywOo", bet tam uzreiz otrajā vietā sekoja tieši "iM".

Atgādināsim, ka šajā čempionātā piedalījās arī divi latvieši - Helvijs "broky" Sauktants un Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis. Viņu komandām šis skrējiens beidzās ceturtdaļfinālā, abiem censoņiem dalot 5.-8. vietu un iegūstot 45 000 ASV dolāru.

Spēles izstrādātājs "Valve" paziņojis, ka nākamais šāda kalibra turnīrs notiks 2024. gadā, Dānijā, Kopenhāgenā. Tas būs pirmais jaunās "Counter-Strike" sērijas "Counter-Strike 2" čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu