Video Slovākija uzveic Norvēģiju - Latvijas hokejistiem nepieciešams vismaz punkts pret Šveici

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovākijas hokejisti
Slovākijas hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Slovākijas hokejisti otrdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta grupu turnīru noslēdza ar uzvaru pār Norvēģiju, kas nozīmē, ka vēlāk vakarā Latvijai pret Šveici ir nepieciešams vismaz punkts jeb neizšķirts mača pamatlaikā, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.

B grupas mačā Slovākija pārspēja Norvēģiju ar rezultātu 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) un saglabāja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Spēle ceturtajā minūtē ar precīzu metienu pie vārtu stūra 1:0 slovākiem panāca Mareks Hrivīks, bet astotajā minūtē atlēkušo ripu vārtos ieradīja Peters Cehlāriks. Pirmās trešdaļas 14.minūtē Roberts Lantoši pēc slidojuma pāri visām zonām panāca jau 3:0 Slovākijas izlases labā.

Otrā perioda ceturtajā minūtē Tomasa Berga-Paulsena piespēle izgāja cauri burzmai vārtu priekšā un Markuss Vikingstads vienus vārtus atguva. Trešajā periodā 79 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos raidīja Rihards Pāniks - 4:1.

B apakšgrupā pirmo vietu ar 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Šveice, kurai sekoja Čehija ar 13 punktiem, Kanāda ar 12 punktiem, kā arī Slovākija un Latvija ar 11 punktiem.

Savstarpējā mačā ar 2:1 pārāki bija slovāki, kuri tagad ir ceturtajā pozīcijā, vismaz pagaidām atbīdot Latviju uz piekto vietu.

Kazahstānai ir septiņi punkti, Norvēģijai - seši, bet Slovēnija pie punktiem netika, šīm izlasēm jau noslēdzot čempionātu.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Uz augšu