Līderu maiņa: straumēšanas topu turpina šūpot koncertturnejas un Eirovīzija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Peter Byrne

“Zelta Mikrofons” un portāls TVNET piedāvā šī gada 20. nedēļas “Straumētākais ieraksts ar ELEKTRUM” topu, kurā notikusi līderu maiņa un ir arī jaunpienācēji! Šīs nedēļas tops parāda to, cik ļoti straumēšanas rezultātus ietekmē koncertēšana un arī Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Latvijas singlu topā jau 11. nedēļu pirmajā vietā ir grupa “Olas” ar dziesmu “Dzīvot kaifs”, piedaloties Misteram Krūmiņam un “heywhosthatkid”. Otrajā vietā ir “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā”, savukārt trešo vietu ieņem “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” - grupu “Bermudu Divstūra” un “Apvedceļš” sadarbība. Pirmo nedēļu topā, šonedēļ 7. vietā, ir dziesma “ ČIU RIU”, kas ir grupas “Singapūras Satīns” un Gustavo sadarbība.

Foto: publicitātes.

Kombinētajā singlu topa desmitniekā šonedēļ nav Latvijas mākslinieku. Topa virsotni ieņēmis enerģiskais soms Karja (Käärijä) ar savu Eirovīzijas dziesmu “Cha Cha Cha”. Otrajā vietā - “Eirovīzijas” uzvarētāja Lorīna (Loreen) ar dziesmu “Tattoo”. Savukārt trešais šajā nedēļā ir jaunpienācējs - krievu reperis kizaru ar dziesmu “Зеркало” (Spogulis). Topā ir vēl citi Eirovīzijas jaunpienācēji - norvēģiete Alessandra ar dziesmu “Queen of Kings” - ieņem 7. vietu, un slovēņu indie grupas “Joker Out” dziesma “Carpe Diem” ir 10. klausītākā.

"Tas ir ierasti, ka īsi pēc "Eirovīzijas" straumētāko dziesmu topos nonāk populārākās konkursa dziesmas, taču ne vienmēr konkursa rezultāti ir atbilstoši reālajai cilvēku gaumei.

Esmu pavisam drošs, ka somu repera Karja izpildītais "Cha Cha Cha" būs aktuāls ballītēs visas vasaras garumā, kamēr uzvarētāja Lorīna un pārējās dziesmas pamazām zaudēs savu aktualitāti. Atcerēsimies kaut vai pērno gadu, kad Armēnijas pārstāve "Rosa Linn" ar savu hitu "Snap" konkursā ieguva vien 20. vietu, taču šobrīd klausījumu tai ir vairāk, nekā visām pārējām pērnā gada dziesmām kopā," prognozē Edgars Bāliņš, Latvijas “Eirovīzijas” delegācijas komunikācijas vadītājs.

Foto: publicitātes.

Kas attiecas uz kombinēto albumu topu, 20. nedēļā tur dominē grupa “Måneskin”, kas 18. maijā uzstājās Mežaparka lielajā estrādē. Viņu albums “RUSH!” ir topa 1. vietā, “ Teatro d'ira - Vol. I” ieņēmis 2. vietu, un “Chosen” atrodas 10. vietā. Trešajā vietā ar albumu “HEROES & VILLAINS” ierindojies iepriekšējās nedēļās visklausītākais “Metro Boomin”, kuru pavisam drīz dzirdēsim “Positivus” fesitivālā.

Topa jaunpienācēji ir grupa “BandaBanda”, kuru 17. maijā izdotais albums “Gang bang” šajā nedēļā ir ceturtais klausītākais. Albumu topa 6. vietā ir arī Msencis un Grandmasters Neons ar albumu “goda vards cetri”, bet septīto pozīciju ieņem “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”.

Foto: Pubicitātes.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu