FOTO Mākslas centrs "Totaldobže" aicina uz 12. sezonas atklāšanas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Terase mākslas centrā "Totaldobže" Viskaļu ielā 36
Terase mākslas centrā "Totaldobže" Viskaļu ielā 36 Foto: Publicitātes foto

Sestdien ar plašu notikumu programmu savu 12. darbības gadu atklās  mākslas centrs "Totaldobže", kurš savulaik mājoja VEF un Tallinas kvartālā, taču nu darbojas un apdzīvo teritoriju Rīgā, Viskaļu ielā 36. Mūzikas un gastronomijas baudītājiem programma sagatavota triju dienu garumā. 

Svinību ciklu piektdienas, 26. maija vakarā plkst. 19:00 iesāks Lindas Leimanes skaņdarba “Fidelity.Infidelity” pirmatskaņojums, kuru izpildīs stīgu kvartets SPONTE - vijolnieces Marta Spārniņa, Liene Neija-Kalniņa, altists Ivars Brīnums, čellists Ēriks Kiršfelds.

Plkst. 20:00 – Platona Buravicka skaņdarbs stīgu kvartetam un elektronikai “Zvaigznājs Δ (Delta)” (stīgu kvartets SPONTE)

Plkst. 21:00 – laikmetīgās dejas izrāde “Sansara”, ko izveidojuši un arī paši izpildīs jaunie horeogrāfi Arina Buboviča, Ksenija Simonova un Gints Dancītis.

No plkst. 22:00 līdz sestdiensa 05:00 – downtempo un house deju mūzika no Berlīnes mūziķu un dīdžeju apvienības WE-KUYEN, kurā darbojas skaņu mākslinieki no Francijas, Beļģijas un Čīles. 

Sestdienas programmu plkst. 15:00 iesāks speciāla kakao ceremonija, kuru vadīs mūzikas un modes performators Irali no Meksikas, piedaloties čīliešu perkusionistam Endijam Andīlam. 

Plkst. 17:00 audiovizuāla improvizācija "Melnais caurums" kopā ar WE-KUYEN mūziķiem, Irali un Endiju Andīlu. 

Uz dalību vai klausīšanos radošajā sacīkstē "Dzejas slams" sezonas atklāšanas apmeklētāji tiek aicināti plkst. 18:30. Pieteikšanās saite dalībai slamā atrodama šeit. Dzejas slams ir dzejnieku sacensība, kurā profesionālas žūrijas un skatītāju balsojuma lēmumā tiek noskaidrots uzvarētājs, kurš iegūst naudas balvu. Slamā vērtēts tiek ne tikai dzejolis, bet arī tā izpildījums.

Atlikušo vakaru ar dažādiem dīdžeju setiem kuplinās WE-KUYEN, līdz 23:30 Rīgā bāzētā vācu dīdžeju apievība LED pārņems stafeti tehno un house mūzikas ritmu iekustināšanā.

Svētdien visas dienas dienas garumā dažādas aktivitātes bērniem (tādas plānotas arī sestdien), mūziķu kopīgas improvizācijas un rotu tirdziņš, kā arī iepazīšanās un neliela ekskursija ar Viskaļu ielas 36 rezidenti, rotu mākslinieci Ellu. 

Plkst. 19:00 kanādiešu mūziķes Sāras Davači (Sarah Davachi) koncerts, savukārt plkst. 21:00 Franča Šūberta Stīgu kvartetu Nr.14 D minorā izpildīs "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets - vijolnieces Agnese Kanniņa, Kristiāna Krūskopa, altists Artūrs Gailis un čellists Kārlis Klotiņš.

Visu festivāla laiku būs apskatāma mākslinieču Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas izstāde "CAN NONS". Plašāka informācija par mākslas un kultūras centra "Totaldobže" 12. sezonas atklāšanas svinībām atrodama "Facebook" platformā.

Foto: Publicitātes foto

Šis gads "Totaldobže" būs īpašs ar to, ka šogad mākslas centra darbībā ir iesaistīti 19 jaunieši, kas pilnveidos savas zināšanas no dažādiem pieredzējušiem kultūras nozares profesionāļiem – pasākumu producentiem, skaņotājiem, gaismotājiem, reklāmas dizaineriem, mārketinga speciālistiem un citiem pasākumu organizēšanā un norisē iesaistītajiem, liekot jaunās un iepriekš iegūtās zināšanas praksē – organizējot un producējot pasākumus, veidojot mākslas centra jauno identitāti, dokumentējot pasākumus un līdzdarbojoties citos mākslas centra projektos. Jauniešu iesaiste iespējama, pateicoties Nodarbinātības valsts aģentūras pasākumam „Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība”.

Foto: Publicitātes foto

Mākslas centrs "Totaldobže" izveidojās 2011. gadā no mākslinieku aktivitātēm VEF territorijā no 2008. līdz 2010. gadam. Pašu izraisītās ģentrifikācijas rezultātā VEF telpas nācās pamest gadu pirms Rīga kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētas un mākslas centra vadītājs, mākslinieks Kaspars Lielgalvis kļuva par vienu no tukšo ēku pagaidu lietošanas kustības "Free Riga" iniciatoriem un biedrības līdzdibinātāju 2014. gadā. 2017. gadā Kaspars uzsāka veidot jaunu radošo kvartālu bijušajā Sanitārā autotransporta bāzē Tallinas ielā 10.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli kvartāla kūrēšanas darbam, pārstāvot biedrību “Free Riga”, Lielgalvis ar komandu arī turpināja VEF teritorijā iesākto – gan Tallinas ielas kvartāla āra territorijā, gan vēl tukšajās telpās, gan kultūrvietā “Tu Jau Zini Kur” organizējot dažādas starpdisciplināras laikmetīgās mākslas aktivitātes – pasākumus, kuros vienā vakarā var redzēt gan laikmetīgās mākslas izstādi, gan dejas izrādi, gan mūzikas koncertu vai dzejas lasījumu, mākslinieku radošās rezidences “Melnais Caurums”, kuros dažādu disciplīnu mākslinieki no dažādām valstīm radīja idejas saviem mākslas darbiem, dzīvojot un strādājot uz vietas Tallinas ielas kvartālā.

Foto: Publicitātes foto

Kaspars Lielgalvis un "Totaldobže" mākslas centrs Tallinas ielas kvartālā darbojās līdz 2020. gadam, kad Covid-19 pandēmija pārtrauca aizsākto sadarbību ar teritorijas īpašniekiem. Bet tas pavēra iespēju aizsākt jaunu kultūrvietas veidošanu Rīgā – Dzīves kvalitātes dizaina institūtu un "Totaldobžes" mākslas centru Rīgā, Viskaļu ielā 36.

"Totaldobže" pārmaiņas cauri gadiem un vietām

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu