Šveices izlases kapteinis: Vītoliņš bija mans bērnības elks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šveices hokejists Nino Nīderreiters
Šveices hokejists Nino Nīderreiters Foto: EPA/Scanpix

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš spēlētāja karjeras laikā iedvesmojis Nino Nīderreiteru, Šveices valstsvienības kapteinis atzinis intervijā laikrakstam "Blick".

Vītoliņš lielu daļu hokejista karjeras pavadīja Šveicē, kur sešas sezonas viņš pārstāvēja "EHC Chur" komandu, kas bāzēta Nīderreitera dzimtajā pilsētā Kūrā.

Latvijas izlases bijušais kapteinis, kurš tagad ir valstsvienības stūrmanis, 2000. gadā palīdzēja "EHC Chur" komandai izcīnīt ceļazīmi uz Šveices augstāko līgu.

Nīderreiters tolaik bija astoņus gadus vecs. Viņam ļoti patika, kā spēlē Vītoliņš. Mazais šveicietis izvēlējās spēlēt ar numuru 11, ar kādu spēlēja latvietis.

"Viņš bija mans bērnības elks. Gribēju būt kā viņš - liels uzbrucējs, kurš guva visus vārtus. Bērnībā tas atstāj lielu iespaidu," pastāstīja Nīderreiters.

"Viņam vienmēr bija sudraba ķivere, kas pienākas rezultatīvākajam komandas spēlētājam. Viņš bija liels un tehniskākais spēlētājs," piebilda šveicietis.

Vītoliņš kopumā spēlētāja karjerā Šveices otrajā līgā regulārajā čempionātā piedalījās 287 spēlēs un sakrāja 480 rezultativitātes punktus (180 vārti + 270 piespēles). Vidēji spēlē viņš atzīmējās ar 1,57 punktiem, kas ir lielisks rādītājs.

Šveices augstākajā līgā Vītoliņš kopumā pamatturnīrā piedalījās 89 spēlēs un sakrāja arī labu statistiku - 72 punkti (34 vārti + 38 piespēles).

"Kad ar izlasi ieradāmies Rīgā, netīšām saskrējāmies un norunājām ilgāku laiku. Tā mums bija pirmā ilgāka saruna. Man tas bija emocionāls brīdis," par satikšanos ar Vītoliņu pastāstīja Nīderreiters.

"Viņš zina, ka bērnībā bija mans mīļākais spēlētājs, bet nedomāju, ka viņš apzinās, cik daudz man nozīmē," piebilda Šveices hokejists.

30 gadus vecais Nīderreiters šo sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sāka Nešvilas "Predators" komandā, kurs sastāvā 56 spēlēs atzīmējās ar 28 punktiem (18+10).

Savukārt sezonas turpinājumā viņš pārcēlās uz Vinipegas "Jets" komandu, kuras rindās 22 spēlēs izdevās sakrāt 13 punktus (6+7).

2023. gada pasaules čempionātā Nīderreiters līdz šim guvis četrus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Latvijas izlase otrdien "Arēnā Rīga" plkst. 20.20 dosies laukumā un spēkosies ar grupas līderi Šveices valstsvienību.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei spēlē pret Šveici, iespējams, būs nepieciešams vismaz punkts jeb neizšķirts mača pamatlaikā.

Latvijas un Šveices dueļa rezultātam nebūs nozīmes, ja pirms tam otrdien Slovākija nespēs mača pamatlaikā uzveikt Norvēģiju (sākums plkst. 12.20).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu