Bijušais valstsvienības konsultants Latvijas izlasei nejūt līdzi (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Krikunovs
Vladimirs Krikunovs Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kādreizējais Latvijas hokeja izlases konsultants un Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā (PČ) nejūt līdzi.

Viņš jūt līdzi ASV un Kanādai, kuras neiebilstot pret agresorvalsts - Krievijas dalību pasaules čempionātā. 

"Pasaules čempionātam līdzi sevišķi nesekoju, bet apmeklēju divas spēles. Esmu strādājis ar Kazahstānas izlasi un biju uz divām viņu spēlēm. Man bija interesanti. Viņi aizliedza piedalīties krievu un ārvalstu hokejistiem, tāpēc Kazahstāna uz turnīru devās ar saviem puišiem," Krievijas sporta medijos citēts Krikunovs. 

Par Rīgas "Dinamo" galveno treneri Krikunovs kļuva 2021. gada novembrī, bet savu amatu pameta 2022. gada martā. Tad arī Latvijas klubs izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

73 gadus vecais Krikunovs ir viens no pieredzes bagātākajiem Krievijas hokeja treneriem. Kā spēlētājs viņš savulaik pārstāvēja arī Rīgas "Dinamo".

"Pasaules čempionāts nav īpaši interesants, jo tur viss ir skaidrs: kanādieši, amerikāņi, zviedri, somi... Nu Latvija vēl laužas uz izslēgšanas spēlēm. Bet turnīrā neesam mēs [Krievija] un baltkrievi, tāpēc es īpaši uzmanīgi līdzi nesekoju. Es pat īsti nezinu, kam lai krievu līdzjutēji jūt līdzi. Varbūt amerikāņiem un kanādiešiem, tiem, kuri neiebilst pret krievu hokejistu spēlēšanu. Bet parastie līdzjutēji var fanot par skaistu hokeju," viņš sacīja. 

Savas trenera karjeras laikā Krikunovs strādājis arī ar Slovēnijas, Krievijas un Baltkrievijas izlasēm. 

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu