Mūziķis no nākotnes ar neierobežotu radošo potenciālu - Maiks Viljamss

, speciāli TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Inovatīvs mūziķis ar oriģinālu progresīvu skanējumu un neierobežotu radošo potenciālu – tā jauno holandiešu elektroniskās deju mūzikas (EDM) spīdekli raksturo pasaules mediji. Maiks Viljamss (Mike Williams) kā pionieris darbojas un attīsta arvien populārāko future bounce žanru, kas EDM aiznes izklaidējošā plūsmā – tās ir bezrūpīgas, atmiņā paliekošas melodijas ar izteiktu basu skanējumu. Viljamsa uzvārds dažādos skaņdarbos draudzējas ar tādām elektroniskās deju mūzikas ikonām kā Tiësto, Justin Mylo, Hardwell, Calvin Harris, Ellie Goulding un citu zināmu mākslinieku vārdiem.

Video: Sveiciens Latvijai no Maika Viljamsa

Maiks Viljamss (īstajā vārdā Mike Willemsen) nāk no Nīderlandes, kas ir viens no EDM šūpuļiem. Viņa interese par mūziku radās jau agrā bērnībā. 4-6 gadu vecumā viņš sāka spēlēt klavieres un jau tolaik saprata, ka mūzikai noteikti būs nopietna vieta viņa dzīvē. Vēlāk iemācījās atkārtot melodijas, balstoties uz dzirdi. 12 gadu vecumā Maiks izlietoja savu sakrāto kabatasnaudu un iegādājās DJ aparatūru.

Šajā laikā viņš sāka pašrocīgi producēt savus pirmos deju mūzikas singlus, bet jau 14 gadu vecumā uzstājās klubā 500 cilvēku priekšā. Maiks veidoja pats savu mūziku un arī pazīstamu skaņdarbu remiksus. Tā tapa Calvin Harris singla “Blame” remikss, ko pamanīja Olivers Heldens un citi mūziķi, tostarp arī EDM haizivs Tiësto, kurš ātri novērtēja jaunieša talantu un piedāvāja sadarboties.

Maika karjeras atspēriena punkts bija singla “Sweet & Sour” izdošana sadarbībā ar Tiësto ierakstu kompāniju “Musical Freedom” 2016.gadā. Amerikāņu tiešsaistes mūzikas vietnē Beatport tas sasniedza 6. vietu, un šajā pašā gadā Tiësto viņu iepazīstināja ar plašāku publiku Ultra mūzikas festivālā Maiami Floridā, ASV. Tieši Tiësto Maiku nosauca par nākotnes mūziķi ar inovatīvu skanējumu, un tas burtiski katapultēja jauno mūziķi citā profesionālā līmenī. Šajā gadā iznāca vēl viens singls “I want You”, kas Spotify straumēšanas vietnē tika atskaņots vairāk nekā 24 miljonus reižu.

Sekoja dalība Mysteryland, Parookaville, Tomorrowland, Creamfields un citos festivālos. Maika spējas atzinīgi novērtēja Hardwell, Afrojack, Oliver Heldens, Axwell, Dimitri Vegas &Like Mike un virkne citu EDM zvaigžņu.

Interesanti!

Maiks dzīvo un ceļo kopā ar savu māsu Mišelu (Michelle), kas vienlaikus ir viņa video satura veidotāja. Mūziķis ir atvērts un labprāt ļāvis faniem ieskatīties viņa dzīves aizkulisēs māsas veidotajā YouTube šovā “On Tour with Mike Williams”. Tāpat mūziķa Youtube kanālā atrodama recepšu sērija “Mike Grilliams”, kur dīdžejs dalās ar savām iecienītajām receptēm, nekautrējoties darboties virtuvē. Un turpat arī podkāsts “In the studio with Mike Williams” tiem faniem un censoņiem, kuri vēlas attīstīt savas DJ prasmes. Maiks nesavtīgi dalās ar padomiem un skaidro, kā piešķir saviem singliem īpašo skanējumu soli pa solim. Bez tam Viljamsam ir arī savs radio šovs “Mike Williams On Track”.

Draugi Maiku raksturo kā ārkārtīgi skrupulozu. Savos muzikālajos darbos un šovos viņš pievērš uzmanību vissīkākajām detaļām, īpaši skaņdarbu melodiskumam.

Jaunā EDM zvaigzne ir viens no dīdžejiem, kurš savus klausītājus pārsteidz arī ar klavierspēli, šad tad izdodot akustiskus singlus sadarbībā ar dziedošiem mūziķiem, kas apliecina, ka viņa muzikālā valoda sniedzas arī aiz DJ pults un elektroniskiem ritmiem. Arī Maika radītie EDM skaņdarbi bieži sākas ar klavierspēles motīviem.

"Spotify" Maikam Viljamsam ir teju 3 miljoni regulāro klausītāju.

Šogad 17. jūnijā Maiks Viljamss pirmo reizi uzstāsies Latvijā "UNREAL Music Festival". Mūziķis sola sagādāt iespaidīgu muzikālu un vizuālu šovu, kas noteikti paliks atmiņā gan tiem, kas labi pazīst future bounce, gan tiem, kam kopumā patīk uzlādējoša, pozitīva, melodiska deju mūzika.

Seko un iepazīsti Maiku Viljamsu: Instagram; Facebook; Spotify.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu