Miljoniem eiro sods un gads cietumā. Francijā notiesā kravas auto šoferi no Latvijas (19)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: marco banci/Shutterstock

Francijas tiesa lēmusi kādam kravas automašīnas šoferim no Latvijas par kontrabandas cigarešu pārvadāšanu piespriest ļoti bargu sodu.

Francijas mediji ziņo, ka Latvijas pilsoņa vadītais kravas auto apturēts uz autoceļa RN7 5. maijā. Veicot ikdienas pienākumus, likumsargi pārbaudīja kravu un nonāca pie negaidīta atklājuma - 11,4 tonnām kontrabandas cigarešu. Dokumentos bija norādītas 17 tonnas  ūdens sildītāju.

Kontrabandas cigarešu kopējā summa tika lēsta aptuveni 5,6 miljonos eiro. Cigarešu bloki bija paslēpti koka paletēs, kas bija ietītas necaurspīdīgā melnā polietilēnā. Pārvadātājs ir atbildīgs par savu kravu, un viņa kompetencē ir sniegt pierādījumus par savu kravu.

Pēc Francijas likumiem ārvalstniekus šādās situācijās var tiesāt paātrinātā kārtā, tāpēc tiesas sēde notika 10. maijā. Muitas pārstāvis pieprasīja pilnu kontrabandas cigarešu summas samaksu, kā arī vienu gadu cietumā, taču tiesa lēma par 3,6 miljonu eiro sodu un sešiem mēnešiem cietumā ar pusgadu pārbaudes laika.

Kravas šoferis savu vainu noliedza: "Es neesmu vainīgs, sazinieties ar uzņēmumu. Man ar to vispār nav nekādas saistības."

Viņš mēģināja tielēties, ka kravu nav pārbaudījis laika trūkuma dēļ. Tāpat Latvijas pilsonis sacīja, ka neatceras, kas ievadījis GPS koordinātas. Latvieša advokāts lūdza viņu apžēlot, taču prokurori neņēma vērā kravas šofera skaidrojumu par radušos situāciju.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu