Video ⟩ Igaunijā ugunsgrēks atkritumu pārstrādes rūpnīcā; izplatās indīgi dūmi

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Konstantin Sednev

Tallinā otrdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks atkritumu pārstrādes centrā, kas pēc tam izplatījās arī uz vairākām citām tuvējām ēkām. Trešdienas rītā vēl turpinājās ugunsgrēka dzēšana. Igaunijas laikraksts "Postimees" ziņo, ka vairāki tuvējās apkaimes iedzīvotāji esot vērsušies slimnīcā.

Pēc iedzīvotāju skaita lielākajā Tallinas rajonā Lasnamē tika izsūtīta "EE ALARM" ziņa, mudinot iedzīvotājus turēt logus un durvis aizvērtus, izslēgt ventilācijas sistēmas un bez vajadzības nepamest iekštelpas.

"Tāda situācija varētu būt visu dienu," raidorganizācijai ERR trešdien paziņoja glābšanas dienesta pārstāvis Pāvels Kuļikovs. "Ja iedzīvotāji vēlas doties uz darbu vai skolu, to drīkst darīt, taču ieteicams ilgstoši neuzturēties ārā."

Foto: Konstantin Sednev

Izsaukumu par ugunsgrēku atkritumu pārstrādes centrā ugunsdzēsēji saņēma otrdien plkst.17.49. No centra tika evakuēti cilvēki.

Virs ugunsgrēka vietas pacēlās indīgu dūmu mākonis. Kuļikovs apstiprināja, ka centra teritorija degot kaitīgie atkritumi, tai skaitā naftas pārstrādes produkti un baterijas.

Slimnīcās vērsušies vairāki pacienti, kuri sūdzas par reiboņiem un sliktu pašsajūtu, atsaucoties uz Veselības ministrijas sniegto informāciju, ziņo "Postimees".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu