Par spīti nelabvēļiem un personīgi kādai blondai ministrei, Latvijas hokeja izlase guvusi vēsturisku uzvaru. Ceturtdaļfinālā ar 3:1 sasitot zviedru trīs kroņus. Pa naglai (vārtiem) kronī "iesita" Dans Ločmelis, Miks Indrašis un Jānis Jaks. Sestdien pēcpusdienā Tamperē pusfināls pret Kanādu. Ticēsim! Šie puiši var ļoti daudz izdarīt. Kā viens liels liels Lāčplēsis! Un patiess prieks par basketbolu un Kristapu Porziņģi, kurš debitējis aviobiznesā… Vēl uz medaļām pasaules čempionātā pretendē Kanāda un ASV.

Gados, kad Latvijas izlasi trenēja zviedrs Kurts Lindstrēms, bieži bija dzirdama viņa spēles filozofija: "Puck control, puck control!" Arī pēc gandrīz divdesmit gadiem zviedri ir vieni no labākajiem ripas kontrolētājiem. Viņi var it kā bez lielas jēgas vadīt un piespēlēt ripu, galvenais ir to nepazaudēt. Kurš kontrolē ripu, tas arī kontrolē spēli. Milzīga pacietība un ticība saviem spēkiem, ka kādreiz jau būs arī izdevība iemest ripu vārtos. Diezgan garlaicīgs hokejs, bet kas hokejā ir pats skaistākais? Tieši tā – rezultāts.

Lūk, kā zviedru stilu komentē Zviedrijā spēlējošais Georgs Golovkovs: "Visi ir ļoti ātri, ļoti labi slidotāji. Kustinās ripu, turēs, neatmetīsies. Zviedru stils – viņi tur ripu, neatmet. Nevar ieiet zonā – uztaisa virāžu atpakaļ. Nemetīs ripu iekšā zonā. Mums jābūt gataviem, ka viņi ir ļoti spēcīgi tieši ripas kontrolē. Jābūt gataviem spēlēt pozicionāli pareizi."

Ne tikai par šo spēles manieri, bet galvenokārt par meistarību un prasmi sasniegt rezultātu, Zviedrijas hokejs ļoti kotējas NHL. Tiek uzskatīts, ka tā ir Eiropā labākā hokeja skola, no kuras visveiksmīgāk nokļūt NHL. Katrā rakstā man šeit ir kāda zīmīga rindiņa...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp