Noskaidrotas astoņas hokeja izlases, kas garantējušas vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

2023. gada pasaules hokeja čempionāta laikā noskaidrojušās astoņas hokeja izlases, kuras jau ieguvušas ceļazīmes uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm, kas risināsies Itālijā.

Tās ir: Somija, Kanāda, Zviedrija, ASV, Čehija, Šveice, Vācija un arī Itālija, kurai dalība turnīrā ir garantēta kā sacensību mājiniecei. 

Atbilstoši olimpisko spēļu atlases noteikumiem, astoņas ceļazīmes uz Olimpiādes spēlēm saņem labākās komandas pēc Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) 2023. gada reitinga, vēsta "Sport.sk". Tas tiek veidots, balstoties uz pēdējo četru pasaules čempionātu un ziemas olimpisko spēļu rezultātiem. 

Lai arī 2023. gada pasaules čempionāts vēl turpinās, reitingā labāko astotnieks nemainīsies. Vietu secība rangā gan var mainīties. 

Komanda, kas reitingā atradīsies devītajā pozīcijā, arī garantēs vietu olimpiskās spēlēs, bet ar nosacījumu, ja sacensībām netiks pielaista agresorvalsts Krievija. IIHF lēmums sājā jautājumā gaidāms nākamā gada martā. Devīto vietu, pēc pašreizējiem rezultātiem ieņemtu Slovākija, bet to var apsteigt Latvija, tiesa, ar nosacījumu, ja kļūst par pasaules čempioni. 

Trīs vietas 2026. gada olimpiskajās spēlēs tiks izcīnītas kvalifikācijas turnīros. Pēc IIHF reitinga, trīs kvalifikācijas turnīru mājinieces būtu Slovākija, Latvija un Dānija. Ja Slovākija vai Latvija iekļūs olimpiskajās spēlēs bez dalības kvalifikācijas turnīrā, tad viens no kvalifikācijas turnīriem risināsies Norvēģijā. 

2026. gada olimpiskās spēles risināsies Milānā un Kortīnā d'Ampeco. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu