Video un foto Rodrigo Ābols: Krāsa bronzas, bet sajūtas it kā būtu zelts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols.
Rodrigo Ābols. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan Latvijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionātā izcīnīja vēsturiskas bronzas godalgas, pēc to iegūšanas ir sajūta kā ar zelta medaļu kaklā, pēc spēles žurnālistiem sacīja uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Latvijas izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs. Uzvaras vārtus papildlaikā pēc Kaspara Daugaviņa piespēles guva Kristiāns Rubīns.

Divus vārtus Latvijai guva Kristiāns Rubīns, pa vieniem - Roberts Bukarts un Jānis Jaks, bet ASV divus vārtus guva Roko Grimaldi, vienus - Mets Koronato.

Šis ir Latvijas hokeja visu laiku lielākais sasniegums.

"Šajā turnīrā parādījām to, kas mums iepriekš vienmēr pietrūka. Ka varam cīnīties ar lielajām valstīm kā līdzīgs ar līdzīgu. Iepriekš arī esam cīnījušies līdzīgi, bet tikko kā zaudējam vadību vai viņi izlīdzina rezultātu, tas ceļarullis sāk braukt mums pāri. Aiziet 2:3, 2:4, 2:5. Šajā turnīrā, visā tā gaitā, mēs spirinājāmies pretī, rādījām raksturu. Neļāvām sev kāpt uz galvas," uzreiz pēc medaļas iegūšanas sacīja R. Ābols.

"Pamatlaika beigās man bija iespēja gūt uzvaras vārtus, bet labi nospēlēja pretinieku vārtsargs. Mēģināju klasiku - mest tālajā stūrī, bet viņš tur jau bija nosēdies. Tagad tam pilnīgi nav nekādas nozīmes, kurš guva tos vārtus. Galvenais, ka mums izdevās. Mēs zinājām, ka mums tas izdosies. Tagad braucam mājās ar diezgan smagu "aparātu" ap kaklu. Tas simbolizē visu gadiem ilgo un smago darbu. Tagad kaut ko turēt rokās ir vārdiem neaprakstāmi. Krāsa bronzas, bet sajūta it kā būtu zelts."

Latvijas hokeja izlase šajā pasaules čempionātā pirmo reizi vēsturē sasniedza pusfinālu, kā arī aizvadīja maksimālo spēļu skaitu - desmit mačus.

R. Ābols desmit pasaules čempionāta mačos izcēlās ar pieciem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tas ir viņa rezultatīvākais sniegums pasaules meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu