Igaunija piegādās papildus bruņojumu Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs un Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs un Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs Foto: Ukrainas aizsardzības ministra personīgais arhīvs/ Ukrainska Pravda

Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs paziņojis, ka Igaunijai ir ieroči, kurus ziedot Ukrainai, tomēr piegāžu daudzums un veids būs atkarīgs no Ukrainas Bruņoto spēku progresa un vajadzībām vasarā.

Igaunijas sabiedriskajai radiostacijai Pevkurs sacīja, ka pašlaik tiek pabeigts darbs, lai Ukrainai ziedotu vēl vienu lauka hospitāli, kā arī joprojām spēkā ir piedāvājums apmācīt ukraiņu karavīrus.

Lai gan Igaunija pēdējā gandrīz pusotra gada laikā jau ir piegādājusi Ukrainai daudz bruņojuma, Pevkurs uzsvēra, ka valstij vēl ir ko dot.

"Mēs vispirms koncentrēsimies uz mācībām un lauka hospitāli, tomēr skatīsimies, daudz ir atkarīgs no tā, ko darīs ukraiņi un kāda veida palīdzību viņiem vajadzēs," klāstīja Igaunijas aizsardzības ministrs, piebilstot, ka šim mērķim pēc divām nedēļām Ukrainas atbalstītāji atkal pulcēsies tā dēvētajā Ramšteinas formātā.

"Ukrainai pašlaik visvairāk nepieciešams pretgaisa aizsardzības bruņojums, tomēr nedrīkst aizmirst arī par citu bruņojumu un apmācībām," sacīja Pevkurs.

"Mēs esam apmācījuši karavīrus ar ļoti specifiskām prasmēm, piemēram, mediķus un snaiperus. Tās ir specifiskas jomas, kurās Igaunijai ir arvien lielākas iespējas Ukrainai palīdzēt," viņš klāstīja.

Sniegtajai palīdzībai ir jāatbilst Ukrainas vajadzībām, tomēr par to vairāk vajadzētu runāt ar sabiedrotajiem, uzsvēra Igaunijas aizsardzības ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu