Tirgotājs: ažiotāža ap saules paneļu bumu privātmājām sāk pierimt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pieprasījums pēc saules paneļiem privātmājām sāk pierimt un kļūst mērenāks saistībā ar elektroenerģijas cenu kritumu biržā un neskaidrībām par valsts atbalsta politiku, pauda SIA "Baltijas elektro sabiedrība" valdes priekšsēdētājs Edgars Bergholcs.

Viņš norāda, ka elektroenerģijas cenai arī nākotnē visticamāk saglabāsies lejupslīdoša tendence, ko jau šobrīd var novērot biržās. Tas savukārt sekmē, ka sabiedrības ažiotāža ap saules paneļu bumu privātmājām patreiz sāk pierimt un pieprasījums, lai gan turpina saglabāties augsts, kļūst mērenāks.

Bergholcs skaidro, ka pērn karš radīja nepieredzētu pieprasījumu pēc saules paneļiem privātmājām, ko veicināja jauni elektroenerģijas cenas rekordi biržās. Šogad, sākoties sezonai, var teikt, ka darba ir ļoti daudz, bet tas ir normas robežās un pieprasījums ir stabilizējies.

"Privātmāju īpašnieki ir kļuvuši piesardzīgāki un vairāk izvērtē atpelnīšanās un izdevīguma faktorus," norāda "Baltijas elektro sabiedrības" valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ja valsts nevēlas zaudēt iespēju palielināt energoneatkarību, tad tagad būtu pēdējais brīdis paust skaidru energopolitikas vīziju vidējā termiņā, jo viens no bremzējošiem faktoriem, ir neskaidrība par valsts atbalstu un izdevīgumu nākotnē.

Uzņēmuma vadītājs arī atzīst, ka šobrīd nevienam nav skaidrības, kāda būs valsts politika attiecībā uz energoresursu politiku nākotnē, tāpēc arī sabiedrībā palielinās skeptiķu īpatsvars, kas objektīvu iemeslu dēļ vēlas nogaidīt. Piemēram, interese piebremzējās, kad tika izziņoti elektropārvades tarifa palielināšanas plāni, mainītas aprēķina formulas un valsts nespēja noformulēt skaidru savu redzējumu.

"Baltijas elektro sabiedrība" 2021.gadā strādāja ar 15,18 miljonu eiro apgrozījumu un 45 040 peļņu. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav pieejami.

"Baltijas elektro sabiedrība" reģistrēta 1994.gadā, tās pamatkapitāls ir 10,653 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Baltijas elektro sabiedrība" pieder Vācijā reģistrētajai "FEGA & Schmitt Elektrogrosshandel GmbH".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu