Trīs Krievijas apgabalos radio ziņo par “karastāvokli un vispārējo mobilizāciju” (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Vairākās Krievijas radiostacijās, kas raida Rostovas, Belgorodas un Voroņežas apgabalos, pirmdien, 5.jūlijā, izskanējis viltus paziņojums par “Ukrainas karaspēka iebrukumu”, “karastāvokļa ieviešanu” un “vispārējās mobilizācijas izsludināšanu”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Krievijas varas iestādes jau izplatījušas paziņojumu, ka notikušais ir hakeru uzbrukuma rezultāts.

Kā ziņo izdevums “7X7”, pa radio atskaņots neīsts Krievijas diktatora Vladimira Putina paziņojums attiecīgo reģionu iedzīvotājiem.

Paziņojumā teikts, ka Ukrainas armija esot “iegājusi Kurskas, Belgorodas un Brjanskas apgabalos”, kā rezultātā šajos reģionos “ieviests karastāvoklis” un šo reģionu iedzīvotājus “lūdz evakuēties uz citiem Krievijas reģioniem”, un ka Krievijā tikšot izsludināta “vispārēja mobilizācija”.

Belgorodas un Voroņežas apgabala amatpersonas jau paziņojušas, ka notikusi radio frekvenču uzlaušana, kuras mērķis esot bijis radīt paniku.

Tikmēr diktatora Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstījis, ka “Putina uzruna” esot hakeru uzbrukums.

Šī nav pirmā reize, kad Krievijā tiek uzlauzti Krievijas radio un televīzijas kanāli un tajos tiek atskaņoto dažādi viltus paziņojumi, kas saistīti ar Krievijas Ukrainā sākto karu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu