Bagatskis: Mēs pret sportistiem esam ļoti dāsni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas valsts pret saviem sportistiem ir ļoti dāsna, atalgojot ar prēmijām pēc lieliem panākumiem, kā arī daudz ieguldot viņu attīstībā pirms medaļu spozmes, tā otrdien notikušajā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadītājas Andas Čakšas ("Jaunā Vienotība") padomnieks Ainars Bagatskis.

Sēdes laikā Bagatskis tika lūgts komentēt IZM iestrādnes prēmiju sistēmas uzlabojumos, pie kuriem notiek darbs paralēli Latvijas Olimpiešu sociālā fonda (LOSF) pabalstu sistēmas pilnveidei.

"Es uzskatu, ka mēs esam ļoti dāsni pret sportistiem. Protams, padarītais darbs ir jānovērtē, bet pasaules sportā tiek novērtētas olimpiskās spēles, pasaules kauss, pasaules un Eiropas čempionāts. Kā kurā sporta veidā. Par šīm [godalgotām] vietām, protams, ir jāmaksā [prēmijas]. Neviens arī nav atcēlis olimpisko sešinieku. Pie tā mēs turpinām strādāt. Valsts iegulda ne mazu naudu sportistu sagatavošanā. Tas kaut kā sanāk, ka nav godīgi. Kaut kādiem sporta veidiem ir pasaules kausa posmi, citiem tādu nav. Basketbolā, piemēram, Eiropas čempionāts ir reizi četros gados. Mēs turpinām risināt, mēģinām atrast optimālo risinājumu," pauda Bagatskis.

Pēc Bagatska paustā Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis ("Jaunā Vienotība") aicināja IZM nemainīt prēmēšanas sistēmu pirms aktuālo vasaras un ziemas olimpisko ciklu noslēguma. 

Daugavietis arī pauda, ka jādomā par sistēmu, kas ne tikai piešķir prēmijas, bet arī domā par sportistu sociālajām garantijām un atbalstu pēc karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu