VIDEO LDz jaunais gājēju tilts jau pirmajā dienā saņem skarbu kritiku (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Jaunais Ezera ielas gājēju tilts pār dzelzceļu izsaucis sašutuma vētru, jo savas konstrukcijas dēļ daļai sabiedrības būs ļoti grūti pieejams. Tilta stāvās kāpnes ir neizbraucamas cilvēkiem ratiņkrēslos un cilvēkiem ar bērnu ratiņiem, vēsta raidījums "Dienas ziņas".

Sašutuma vētra par tilta apgrūtināto pieejamību jau pirmajā dienā bija redzama sociālajos tīklos, kur cilvēki šo tiltu pat nodēvēja par diskriminējošu. Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāvji tilta konstrukcijā gan saskata pazīmes, ka darbu izpildītājs ir centies nodrošināt pieejamību, tomēr iznākums diemžēl nav drošs, lai pārvietotos ar invalīdu ratiem.

Uzņēmuma Latvijas Dzelzceļš (LDz) preses sekretāre Agnese Līcīte skaidro, ka parasti uzņēmums saviem tiltiem ieplāno piemērotas uzbrauktuves, taču šajā gadījumā bija ierobežojoši faktori, kas to neļāva darīt. Tomēr esot iespēja izmantot liftus, norāda LDz pārstāve. Pieredze gan liecina, ka praksē šie lifti un pacēlāji ļoti bieži nedarbojas, vainojamas gan tehniskas problēmas, gan vandalisms. 

Plašāk skaties sižetā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu