Prigožins prasa 200 000 kareivju un sola apturēt Ukrainas pretuzbrukumu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” vadonis Jevgeņijs Prigožins kārtējo reizi apsūdzējis Krievijas Aizsardzības ministriju nespējā noturēt okupētās Ukrainas teritorijas un pieprasījis, lai viņam piešķir 200 000 kareivju, lai apturētu Ukrainas pretuzbrukumu.

“Privātā militārā kompānija “Vagner” šobrīd ir vienīgā pilnvērtīgā militārā struktūra (..), kura ir spējīga kaut ko darīt.

Es jau iepriekš teicu, ka man vajag 200 000 cilvēku. Mazāk nekā 200 000 cilvēku frontes līnijā Luhanska – Donecka galā netiks. Mēs esam gatavi uzņemties atbildību,” pavēstīja Prigožins.

Prigožins arī aicināja Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu izsludināt vispārējo mobilizāciju, lai piesaistītu pietiekami daudz kareivju cīņai ar Ukrainas armiju.

Viņš uzsvēra, ka jārīkojas esot ātri, jo Ukrainas armija atsevišķos frontes posmos sāk pārraut Krievijas aizsardzības līnijas.

Prigožins kārtējo reizi kritizēja Krievijas Aizsardzības ministriju, norādot, ka tās vadība neapzinoties situācijas nopietnību.

“Vadības nav, plānošanas nav, sagatavošanas nav, savstarpējas cieņas nav. Histēriķi no augšas visu vēl vairāk sarežģī. Mēs cietīsim smagus zaudējumus, es esmu par to absolūti pārliecināts,” norādīja Prigožins.

Kā vēstīts, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu šonedēļ paziņoja, ka Krievijas armija esot apturējusi Ukrainas uzbrukumu vairākos virzienos, sagādājot pretiniekam iespaidīgus zaudējumus.

Prigožins šos Šoigu izteikumus nodēvēja par zinātnisko fantastiku, kam nav sakara ar realitāti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu