Atkāpies telekanāla CNN izpilddirektors

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikipedia

No amata atkāpies ASV telekanāla CNN izpilddirektors Kriss Lihts, 7. jūnijā pavēstīja uzņēmums "Warner Brothers Discovery", norādot arī, ka iecelta pagaidu vadības komanda.

Lihts CNN pievienojās pērn, bet izpelnījies pārmetumus par redakcionāliem lēmumiem, arī neseno interviju plašas auditorijas priekšā ar bijušo prezidentu Donaldu Trampu. Auditorijā pamatā bija Trampa atbalstītāji, kas pārraides gaitā bieži un skaļi reaģēja uz eksprezidenta izteikumiem.

"Man ir liela cieņa pret Krisu, personīgi un profesionāli," apliecināja "Warner Brothers Discovery" izpilddirektors Deivids Zaslavs.

"Nevienā brīdī nebija domājams, ka CNN vadības darbs būs viegls, īpaši lielu satricinājumu un pārmaiņu laikā, un viņš šajā darbā ielika visu sirdi un dvēseli," atzina Zaslavs.

"Kaut arī apzināmies, ka mums ir darbs darāms, lai izraudzītos nākamo vadītāju, mums ir pilnīga pārliecība par komandu, kas mums strādā, un mēs turpināsim cīnīties par CNN un tā pasaules klases žurnālistiku," viņš piebilda.

Publikācijā žurnālā "Atlantic" Lihts nule kā asi kritizējis to, kā CNN atspoguļojis Trampu bijušā ziņu nodaļas vadītāja Džefa Zakera laikā, tomēr rakstā arī norādīts, ka CNN žurnālistu vidū nav skaidrības, kāda ir Lihta gaidītā pieeja.

Publikācijā Lihts arī raksturots kā tāds, kas ir atsvešināts no CNN žurnālistiem un kam žurnālisti neuzticas. Žurnālisti arī kritiski raudzījušies uz to, kā Lihts risinājis sarežģītas situācijas, arī saistībā ar CNN veterāna Dona Lemona atlaišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu