Levits: nepieciešams strauji izstrādāt likumdošanas normas mākslīgā intelekta jomā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits piedalās Igaunijas un Latvijas biznesa forumā "From connectivity to entrepreneurial creativity".
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits piedalās Igaunijas un Latvijas biznesa forumā "From connectivity to entrepreneurial creativity". Foto: Evija Trifanova/LETA

Jāveic investīcijas, lai mākslīgais intelekts varētu izstrādāt rīkus dziļo viltojumu atpazīšanai, šodien "Riga StratCom Dialogue" konferencē pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš arī atzīmēja, ka mākslīgā intelekta regulējums būtu jāatbalsta ar investīcijām - arī no valstu puses - tehnoloģijās, kas varētu novērst vismaz dažus mākslīgā intelekta radītos riskus.

Valsts prezidents arī atzīmēja, ka optimistiskākais redzējums par mākslīgo intelektu ir tāds, ka notiktu mūžīga konkurence par tā destruktīvu izmantošanu un aizsardzības rīkiem, kuros arī tiks izmantots mākslīgais intelekts.

Saistībā ar mākslīgā intelekta straujo attīstību Levits īpaši uzsvēra nepieciešamību pēc likumdošanas normu straujas izstrādāšanas šajā jomā.

"Simboliski izsakoties, ir jau bez piecām minūtēm divpadsmit, lai mēs vēl spētu atrast īsto ceļu," akcentēja Valsts prezidents.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu