Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina par paaugstinātu ugunsbīstamību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina par paaugstinātu ugunsbīstamību un aicina cilvēkus būt ārkārtīgi piesardzīgiem, teica VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

VUGD aicina iedzīvotājus apzināties, ka patlaban, pieturoties ilgstošam sausumam, apkārtējā vide ir ļoti, ļoti sausa un līdz ar to ir paaugstināta ugunsbīstamība gan mežos, gan pilsētās un laukos.

Gribuste uzsvēra, ka īpaši svarīgi ir, atrodoties mežā, apzināties, ka jebkura dzirkstele var izraisīt plašus un postošus ugunsgrēkus. Līdz ar to, atrodoties mežā, nav atļauta nekāda veida atklāta liesma, savukārt ugunskuru kurināšana ir atļauta tikai īpaši iekārtotās atpūtas vietās, kur ir izveidotas ugunskura vietas.

Turklāt, beidzot kurināt ugunskuru, nevis vienkārši jāpārliecinās, ka liesmu vairs nav, bet liesmas un karstās ogles ir pilnībā jānodzēš, vai nu uzlejot ūdeni vai uzmetot virsū smiltis, jo, uzpūšot vējam, arī karstas ogles var aizdegties, dzirksteles aizpūst tālāk sūnās un mežā var izcelties ugunsgrēks.

VUGD pārstāve arī norādīja, ka šobrīd mežā ieteicams vispār neko nekurināt, nededzināt un būt ārkārtīgi uzmanīgiem. Kā uzsvēra Gribuste, ir jāapzinās, ka jebkura dzirkstele no ugunsgrēka, grila vai cigaretes var izraisīt ugunsgrēku.

Šobrīd VUGD piedzīvo ievērojamu ugunsgrēku skaita pieaugumu diennaktī, un, lai gan liela daļa no tiem ir platības ziņā nenozīmīgi, gana ātri nepamanīti un nenodzēsti, tie var izraisīt lielu ugunsgrēku, pārmesties uz apkārtējām mājām un izraisīt postošus ugunsgrēkus, atzīmēja VUGD pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu