ASV nosaka sankcijas Mali militārpersonām par atbalstu "Vagner"

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Finanšu ministrija ir noteikusi sankcijas trim augsta ranga Mali militārpersonām par Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" atbalstīšanu.

Sankcijām ir pakļauti Mali aizsardzības ministrs Sadio Kamara, Mali Gaisa spēku štāba priekšnieks pulkvedis Alu Boi Diarra un Mali Gaisa spēku štāba priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Adama Bagajoko.

ASV Finanšu ministrijas noteiktās sankcijas ietver visu šo personu aktīvu iesaldēšanu.

ASV valdība pirmdien pamatoja šīs sankcijas, paziņojot, ka civiliedzīvotāju nāves gadījumu skaits Mali ir pieaudzis par 278%, kopš Mali valdība 2021.gada decembrī sāka sadarboties ar "Vagner".

"Daudzi no šiem nāves gadījumiem bija rezultāts operācijām, kuras veica Mali Bruņotie spēki kopā ar grupējuma "Vagner" locekļiem," paziņoja ASV Finanšu ministrija.

Mali pārvalda militāra hunta, kuru vada pulkvedis Asimi Goita.

Mali armija sagrāba varu divos valsts apvērsumos 2020. un 2021.gadā un vērsās pie Krievijas, lai tā sniegtu atbalstu cīņā pret islāmistu kaujiniekiem. Tiek lēsts, ka Mali darbojas ap 2000 "Vagner" algotņu, kurus Mali hunta dēvē par instruktoriem.

Bijusī Mali koloniālā metropole Francija ir izbeigusi savas armijas klātbūtni šajā valstī. Mali valdība nesen pieprasīja arī ANO misijas MINUSMA izvešanu. Vācija izvedīs savus karavīrus no Mali līdz šī gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu