"Par/Progresīvie" atbalsta Rīgas koalīcijas memoranda papildināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Par/Progresīvie" (PP) atbalsta virzību uz Rīgas koalīcijas sadarbības memoranda parakstīšanu, pirms tam gan to vēl papildinot ar līdz Rīgas domes sasaukuma pilnvaru beigām 2025.gadā veicamajiem darbiem, pauda PP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs.

PP politiķis atkārtoti norādīja, ka topošās koalīcijas pārējo trīs partneru piedāvātajā memoranda projektā faktiski lielākoties esot "vispārīgas frāzes", tāpēc PP dokumentā gribētu redzēt konkrētākus darbus sociālajā, satiksmes un citās jomās.

Kā piemērus Kossovičs minēja skaidri noteikt jeb "pienaglot" tādus darbus kā Vanšu tilta un Gaisa tilta atjaunošana un citas lietas.

Politiķis arī skaidroja, ka, lai rīkotos koleģiāli, PP atbildi uz "Jaunās vienotības" (JV) piedāvājumu PP vadīt Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteju sniegs tikšanās reizē trešdien, 2.augustā.

Četru pušu tikšanās paredzēta trešdien, 2.augustā, plkst.12 Rīgas domes kamīnzālē. Sarunā plānota JV, "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA), "Kods Rīgai" (KR) un PP dalība.

Rīgas domes koalīcijas izveides sarunās JV kā kompromisu PP piedāvā "atdot" Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, pirmdien žurnālistiem pēc divpusējām sarunām ar PP sacīja JV politiķis, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis. JV atbildi uz savu piedāvājumu gaidot trešdien.

Kā ziņots, visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiek sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata.

JV, NA/LRA un KR ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē esot iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu