Latvija pirmo reizi tiks pārstāvēta ANO Klimata pārmaiņu padomē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas Republikas Ārlietu Ministrija

Latvijas pārstāve Zinta Zommere ievēlēta par ANO Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes Ietekmes, pielāgošanās un ievainojamības jautājumu darba grupas viceprezidenti, informēja Ārlietu ministrija.

Latvija pirmo reizi tiks pārstāvēta Klimata pārmaiņu starpvaldību padomē, atzīmē ministrija.

Klimata pārmaiņu starpvaldību padome ir vadošā ANO institūcija, kas regulāri izvērtē klimata pārmaiņas un to zinātnisko pamatojumu, to ietekmi un nākotnes riskus, kā arī pielāgošanās un mazināšanas iespējas. ANO Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes sekretariāts atrodas Ženēvā.

Zommere ir vadošā klimata zinātniece ANO Humanitāro lietu koordinācijas birojā ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi katastrofu riska samazināšanas izpētes, ieviešanas un humānās palīdzības programmas īstenošanā Āfrikā un Āzijā.

Zommere ir piedalījusies Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes darbā kā vadošā autore, ir bijusi vairāku pārskatu redaktore un zinātniskās vadības komitejas locekle. Zommere ir grāmatu autore un redaktore pētījumiem par pielāgošanos klimata pārmaiņām un agrīnās brīdināšanas sistēmām. Zinta doktora grādu zooloģijā ir ieguvusi Oksfordas Universitātē, kā arī saņēmusi dažādas prestižas stipendijas.

Latvijas pozīcija par Latvijas kandidatūras atbalstu tika apstiprināta Ministru kabinetā 13.jūlijā. Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes vēlēšanas notika no 25.jūlija līdz 28.jūlijam Kenijas galvaspilsētā Nairobi, dalībvalstu valdībām ievēlot jauno ANO Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes biroju. Padomes darba grupas Ietekmes, pielāgošanās, un ievainojamības jautājumos viceprezidentes amatā tika ievēlēta Latvijas pārstāve Zommere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu