Ministrs Sprindžuks aicina Rēzeknes mēru nekavēties ar budžeta stabilizāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Bartaševičs
Aleksandrs Bartaševičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) aicinājis Rēzeknes mēru nekavēties ar budžeta stabilizāciju.

Kā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, pirmdien ministrs ticies Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai") un uzklausījis informāciju par pašvaldības budžeta stāvokli.

Sprindžuks aicināja steidzamības kārtā izskatīt pašvaldības budžeta stabilizācijas plānu domes sēdē un gūt tās atbalstu. Ministrs vērsa uzmanību, ka primāri jānosedz izdevumi likumā noteikto pašvaldības autonomo funkciju izpildei.

Bartaševičs apsolīja sagatavot un izskatīt plānu 10.augusta domes sēdē un informēt ministru par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, finanšu problēmu dēļ Rēzeknē ir atvērts jautājums par Bartaševiča un domes atbildību, uz to norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars un Nacionālās apvienības (NA) politiķe, ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

Tavars norādīja, ka pēc tam, kad būs saņemtas atskaites no Rēzeknes domes, Sprindžukam būs jāvērtē, piemēram, vai Rēzeknes domes priekšsēdētājs ir atstādināms no amata.

Kā ziņots, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) aicina Valsts kontroli (VK) izskatīt iespēju tuvākajā laikā veikt ārkārtas revīziju Rēzeknes pašvaldībā, lai būtu iespējams iegūt visaptverošu informāciju, ko var izmantot par pamatu situācijas sakārtošanai.

Ministrs ir vērsies ar aicinājumu VK, jo FM pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības procesā ir konstatējusi riskus Rēzeknes pašvaldības finanšu situācijai.

Kā vēstīts, Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju, ar kuru pašvaldības Finanšu pārvaldes vadītājas vietniece Jeļena Siliņa ceturtdien, 27.jūlijā, domes sēde iepazīstināja deputātus.

Rēzeknes domes opozīcijas deputāti ir nosūtījuši vēstuli finanšu ministram Ašeradenam un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Sprindžukam ar aicinājumu detalizēti izvērtēt pilsētas finanšu situāciju, bet uz uzmeklēšanas laiku atstādināt domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai").

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu