VIDEO "Viņi saprata, ka mums tas ir svarīgi." Kara muzejs ticis pie unikālas kara liecības

CopyLinkedIn Draugiem X
Drons, dāvinājums Latvijas Kara muzejam
Drons, dāvinājums Latvijas Kara muzejam Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Televīzijas

Latvijas Kara muzeja direktore Kristīne Skrīvere ziņo, ka muzejs ticis pie unikālas kara liecības - Ukrainas armijas notriekta Krievijas bezpilota lidaparāta "Orlan-10", ziņo Latvijas Televīzija.

Krievija dronu sāka ražot 2010. gadā, bet jau 2014. gadā tas tika lietots karā pret Ukrainu. Pašlaik tas ir okupantu visbiežāk izmantotais bezpilota lidaparāts. Dronu sagādāja Latvijas pilsonis Andis Priednieks, kas apmeties uz dzīvi Ukrainā, bet Latvijā to nogādāja "Tviterkonvoja" pārstāvis Gintars Mednis.

Priednieks apgalvo, ka dronu iegūt nebija viegli, jo par to iegūšanu sacenšas kolekcionāri, kas gatavi atdot lielu naudas summu par šādām kara trofejām. Ukrainas armija nereti tos viņiem arī pārdod, lai iegādātos frontei nepieciešamas lietas.

Mednis apgalvo, ka Ukrainas armija saprata, ka drons Latvijai ir svarīgs un tā būs liecība nākamajām paaudzēm par nežēlīgo karadarbību Ukrainā, tādēļ arī tas tika uzdāvināts Latvijas Kara muzejam.

Arī iepriekš iepriekš "Tviterkonvoja" pārstāvji muzejam nogādājuši vērtīgas liecības no frontes, tomēr šis ir pirmais eksponāts, kas raksturo dronu nozīmi karadarbībā.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu