Valmiera pārņem prezidējošās pilsētas statusu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca.
Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valmiera pārņem no Rēzeknes Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) prezidējošās pilsētas statusu, vēstīja Valmieras novada pašvaldības komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

LLPA šodien pulcēja valstspilsētu domju priekšsēdētājus uz LLPA biedru kopsapulci, kas norisinājās Valmierā, jo Valmiera rotācijās kārtā pārņem LLPA prezidējošās pilsētas statusu.

Valmiera pārņem prezidējošās pilsētas pienākumus no šī gada augusta līdz 2024.gada jūlijam. Iepriekšējā prezidējošā valstspilsēta bija Rēzekne.

Attiecīgajā prezidēšanas termiņā par LLPA prezidentu kļūst attiecīgā LLPA biedra pašvaldības domes priekšsēdētājs, proti, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Katrai valstspilsētai šāda iespēja ir reizi 10 gados, prezidējošās pilsētas prezidentūras maiņa notiek reizi gadā rotācijas kārtībā.

Kopsapulcē Valmierā ieradās astoņi Latvijas valstspilsētu domes priekšsēdētāji - Jēkabpils novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Jūrmalas valstspilsētas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš un divu valstspilsētu domes priekšsēdētāju vietnieki - Rīgas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola un Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs. Kopsapulcē piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis un LLPA izpilddirektors Normunds Audzišs.

Audzišs norādīja, ka iepriekšējais prezidentūras gads ir bijis saspringta darba un pārmaiņu pilns, kura laikā ir piedzīvota vairāku atbildīgo ministru maiņa, kas nereti apgrūtināja darbu plānošanas procesu. Taču LLPA aktīvi iesaistījusies pilsētām aktuālu jautājumu risināšanā valstiskā līmenī.

"Līdz ar jaunās valstspilsētu attīstības stratēģijas ieviešanu tiks veicināta pilsētu ilgtspēja, integrēta attīstība, starptautiskā konkurētspēja un stiprināta pilsētu sadarbība, pilnvērtīgi izmantojot katras valstspilsētas attīstības potenciālu un ekonomiskās priekšrocības," skaidroja Audzišs.

Biedrības "Latvijas Lielo pilsētu asociācija" darbības mērķi ir veicināt valstspilsētu un to vietējo pašvaldību sadarbību dažādās jomās - pilsētu attīstībā, pašvaldību finanšu resursu piesaistē, kā arī uzņēmējdarbībā. Biedrība dibināta 2001.gadā un savas pastāvēšanas laikā ir izveidojusi ciešāku sadarbību starp desmit Latvijas valstspilsētām ne tikai ekonomisko un saimniecisko sakaru jomā, bet arī kultūras jomā.

Valmiera iepriekšējo reizi prezidējošā pašvaldība bija periodā 2011.gada 1.jūlija līdz 2012.gada 1.jūlija un LLPA prezidents - toreizējās Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu