Viņš šī gada laikā ticies ar Dienvidkorejas, Itālijas, Indijas, Francijas, Ķīnas un pēdējās nedēļas laikā arī Izraēlas un Turcijas līderiem. Mainījis politisko viedokli kā zeķes. Taču šķietami var to atļauties, jo ir bagātākais cilvēks pasaulē. Vai mums vajadzētu uztraukties par Īlona Maska ietekmi pasaules politikā?

Pasaulē bagātākais cilvēks, kurš darbojas tādās inovatīvās jomās kā autobūves, kosmosa izpētes tehnoloģiju un, visam pāri, mākslīgā intelekta attīstībā, viennozīmīgi ir interesants sarunu biedrs jebkuram valsts vadītājam, kuru interesē valsts nākotne un izaugsme. Apvienojumā ar kontroli pār vienu no pasaulē populārākajām sociālo tīklu platformām potenciālais sarunu loks vēl tikai pieaug. Bet, pat ja vairums politisko līderu tiekoties primāri meklē iespējas piesaistīt investīcijas un tehnoloģijas, nevar noliegt, ka Maskam ir arī viedokļi par dažādiem ģeopolitiskajiem jautājumiem. Un tāpēc radušās bažas par potenciālu izmantot šo pasaules mēroga ietekmi un piekļuvi valstu līderiem arī politiskiem mērķiem.

“Tesla” īpašnieka “sadarbību un attiecības ar citām valstīm ir vērts aplūkot ciešāk”, pagājušajā gadā pēc Maska publiskajiem ierosinājumiem Ukrainas konflikta risināšanā (kas faktiski spēlē par labu agresorvalsts Krievijas propagandai) atzina ASV prezidents Džo Baidens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X