Mieriņa: Budžets ir svarīgs un lēmumiem jābūt izsvērtiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Saeima varētu sākt nākamā gada valsts budžeta izskatīšanu 7.decembrī, šodien preses konferencē norādīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), kura šodien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Viņa sacīja, ka valsts budžets Saeimā nonāks 3.novembrī, savukārt 9.novembrī tas tiks nodots izskatīšanai komisijās. Saeima likumprojektu pirmajā lasījumā skatīs 16.bnovembrī.

Mieriņa atzīmēja, ka 7.decembris ir ceturtdiena. Ja budžeta izskatīšanai būs nepieciešams papildus laiks, tam plānots atvēlēt arī piektdienu un arī sestdienu.

Pērn Saeima pieņēma budžetu pēc gandrīz diennakti ilgām debatēm. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka strādāt pa nakti nav īsti produktīvi. Pēc viņas paustā, budžets ir svarīgs un lēmumiem jābūt izsvērtiem, kā arī pārrunātiem.

"Es piedāvāju strādāt no plkst.9 līdz 22. Tad deputāti pārlaiž nakti mājās un atgriežas pie darba nākamajā dienā. Katrā gadījumā nevajadzētu strādāt pa nakti," sacīja Mieriņa.

Valsts prezidenta ieskatā, pērn nebija pareizi strādāt pie budžeta izskatīšanas teju 24 stundas. Rinkēvičs norādīja, ka tas nav pārāk kvalitatīvi. Viņš pauda sapratni, ka 2022.gadā budžets bija jāpieņem pēc iespējas ātrāk.

"Gribu cerēt, ka šoreiz darbs pie budžeta izskatīšanas būs raits un noritēs normālajās darba stundās. Bet. Lai process būtu raits un konstruktīvs, likumprojektam ir jābūt pēc iespējas kvalitatīvāk sagatavotam, izdiskutētam valdībā un komisijās. Opozīcijai ir jānorāda uz kļūdām, nepārvēršot budžeta izskatīšanu par garu procesu," sacīja Valsts prezidents.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu