Latvijas Okupācijas muzejs par 42 000 eiro izglītos sabiedrību par Latvijas valstiskuma veidošanos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Okupācijas muzejs.
Latvijas Okupācijas muzejs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kultūras ministrija (KM) noslēgusi 42 000 eiro vērtu līgumu ar Latvijas Okupācijas muzeju, kurš nākamos trīs gadus izglītos sabiedrību par Latvijas valstiskuma veidošanos, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Okupācijas muzejs apņēmies organizēt visos Latvijas reģionos izglītojošas aktivitātes, tostarp tiešsaistē, par Latvijas valstiskuma veidošanos un attīstību, tai skaitā organizēt publiskas izglītojošas aktivitātes, kas sekmē sabiedrības izpratni par Latvijas valstiskuma veidošanos un attīstību, par valstiskuma nepārtrauktību un padomju okupācijas sociālekonomiskajām sekām.

Tāpat Okupācijas muzejs organizēs publiskas izglītojošas aktivitātes, kas sekmē sabiedrības izpratni par dažādu sociālo grupu iesaisti Latvijas svarīgākajos vēstures notikumos. Muzejam būs jānodrošina regulāra informācijas aprite, komunikācija un publicitāte par veiktajām izglītojošajām aktivitātēm, proti, regulāri ievietot informāciju par īstenotajām aktivitātēm Okupācijas muzeja tīmekļvietnē.

Būs arī jāsekmē dažādu publiski pieejamu izglītojošu materiālu, piemēram, filmu, pētījumu, publicistikas, atpazīstamību un izmantošanu. Okupācijas muzejam būs jānodrošina aktivitāšu publicitāte, pēc iespējas aptverot dažādas sabiedrības grupas.

LETA jau rakstīja, ka KM 26.jūnijā izsludināja šo konkursu. Tā kā nepieteicās neviens pretendents, KM atkārtoti izsludināja konkursu sabiedrības izglītošanai par Latvijas valstiskuma veidošanos 29.jūlijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu