Video Vai ātrāka policijas rīcību būtu varējusi glābt Annas meitas dzīvību? Vīrs viņu sākotnēji meklējis viens pats

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

To, ka sieva Anna ar mazuli pazudusi, Juris atklāja trešdienas, 1. novembra vakarā. Vēl bija cerība, ka sieva devusies uz dārziņu pēc vecākās meitas, bet meita nebija izņemta. Telefons bijis izslēgts, vēsta LTV “Panorāma”.

“Divas stundas bija pagājušas, kopš es konstatēju, ka viņas nav. Izdevās diezgan ātri [policiju] pārliecināt, ka jāuztver nopietni un tad atbrauca ekipāža”, LTV stāsta viņas dzīvesbiedrs Juris.

Pazušana bija jāuztver nopietni tāpēc, ka

Annai bija atklāta pēcdzemdību depresija, turklāt septembrī jau bijis pašnāvības mēģinājums, pēc kura viņa ārstējās slimnīcā. Arī pēc zāļu nomaiņas šķita, ka kļuvis labāk.

Tieši vīrs saprata, ka sieviete izmantojusi “Bolt” automašīnu un Google meklēšanas vēsturē bija redzams, ka jau no rīta Anna no sava telefona pētījusi Jelgavas novada karti. Juris lūdzis policiju, lai dodas turp, taču viņi paziņojuši, ka naktī neko nemeklēs. Tāpēc viņš aizbrauca viens.

“Ko man citu darīt, ja ne izmantot to informāciju, kas ir? Un tad es meklēju tur pa tiem ceļiem, bet diemžēl neatradu”, norāda Juris. “Tur ir daudz to meža ceļu, tā ka desmitiem, es iebraucu visos, es iebraucu arī tajā īstajā…”

Izdangātā meža ceļa dēļ viņš līdz auto netika. Juris to pārdzīvo. Viņš neatrada automašīnu ātrāk pats.

Valsts policija plašus komentārus par notikušo Latvijas Televīzijai nesniedza, vien atkārtoti apstiprināja, ka 2. novembrī ap plkst. 10 rītā saņemta informācija par sievietes un mazuļa iespējamo atrašanās vietu Jelgavas novadā. "Valgundes pagastā tika konstatēta mašīna, ar kuru pārvietojās pazudusī Anna Jansone. Attiecīgi automašīnas salonā tika atrasts minētais zīdainis," norādīja Valsts policijā.

Bērnam uz ķermeņa acīmredzamu savainojumu neesot bijis, taču tēvam mirušo meitiņu apskatīt ļāva vien pēc vairākām stundām. Juri joprojām mierā neliek doma, kā būtu, ja policija būtu rīkojusies uzreiz.

Vairāk skaties LTV “Panorāmas” sižetā

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu