Rēzeknes dome pārskatīs pedagogu algu aprēķina kārtību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rēzeknes pilsētas dome iekļāvusi rītdienas, 10.novembra, sēdes darba kārtībā pedagogu darba samaksas aprēķina kārtības labojumus kā papildjautājumu, informē pašvaldība.

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) pagājušajā nedēļā pieprasīja pārskatīt Rēzeknes domes lēmumu par pedagogu atalgojumu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 1.novembrī saņēma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vēstuli, kurā tā norāda, ka ar savu lēmumu Rēzeknes pilsētas pašvaldības dome ne tikai nav nodrošinājusi Ministru kabineta noteikumu ievērošanu, bet arī pasliktinājusi Rēzeknes pedagogu nodarbinātības apstākļus.

Ministrija skaidro, ka Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs pirms atstādināšanas no amata parakstīja domes lēmumu "Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju un pašvaldības dotāciju Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības iestādēm pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām", ar kuru apstiprināts pedagogu nedēļas darba slodzes nekorekts aprēķins.

Pašvaldības saistošos noteikumus var apturēt tikai VARAM, tādēļ IZM lūdza VARAM reaģēt uz situāciju Rēzeknē.

Kā skaidroja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga, saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības pedagogiem darba slodze ir 36 stundas nedēļā, tajā skaitā līdz 65% darba slodze nedēļā mācību stundu vadīšanai, bet citiem pienākumiem ne mazāk kā 35% no kopējās darba slodzes nedēļā. Respektīvi no 36 stundu nedēļas slodzes līdz 23,4 stundām jāatvēl kontaktstundām un 12,6 stundas - citiem pienākumiem.

Taču Rēzeknes pašvaldības apstiprinātajā kārtībā iekļauti nekorekti aprēķini, rēķinot proporciju nevis nedēļas, bet gada ietvarā, tāpēc pedagogiem, atkarībā no mācību priekšmetiem, kurus viņi māca, no 36 darba stundām nedēļā 25-28 tiek noteiktas mācību stundām, norādīja LIZDA, vēršot uzmanību, ka MK noteikumi pieļauj, ka mācību stundu proporcija var tikt palielināta, bet tikai izglītības iestādes vadītājam un pedagogam vienojoties, nevis nosakot to pašvaldības iekšējos noteikumos, uzsvēra pedagogu arodbiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu