Nacionālās drošības padomes sēdē runāts par patvertņu izveidi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Slovēnijas prezidenti Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Slovēnijas prezidenti Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālās drošības padomes locekļi trešdien uzklausījuši līdz šim iecerēto civilās aizsardzības patvertņu izveidošanā un rosināja drīzus un praktiskus soļus, lai veidotu un skaidrotu iedzīvotājiem patvertņu nodrošinājuma plānus.

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris informēja, ka šodien notika Nacionālās drošības padomes sēde, kuras laikā izskatīts jautājums par Latvijas civilās aizsardzības sistēmu un tās vadību, īpašu vērību pievēršot jautājumam par patvertņu pieejamību.

Valsts prezidents aicināja cieši sadarboties ar pašvaldībām, lai sniegtu tām nepieciešamo atbalstu Latvijas iedzīvotājus aizsargājošas sistēmas izveidošanai un atbalstītu valsts militārās aizsardzības gatavību.

Sanāksmes dalībnieki uzklausīja Iekšlietu ministrijas ziņojumu par civilās aizsardzības sistēmu un iecerēto rīcību sistēmas pilnveidošanai. Padome pārrunāja sistēmas vadības un organizācijas modeli un iespējas to uzlabot.

Sanāksmes dalībnieki arī vienojās padomes sēdē 2024.gadā skatīt jautājumu par noziegumu pret valsts drošību izmeklēšanas un izskatīšanas gaitu un praksi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu