No cietuma atbrīvota Džipsija Rouza, kura savu pielūdzēju pierunāja nogalināt viņu gadiem mocījušo māti

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

ASV no cietuma priekšlaikus atbrīvota Džipsija Rouza Blanšārda. Viņa pierunāja internetā sastaptu pielūdzēju nogalināt viņas māti, kura visu Džipsijas Rouzas bērnību bija piedēvējusi dažādas smagas slimības, kaut arī patiesībā viņai nekas nekaitēja.

32 gadus vecā Džipsija Rouza ceturtdien tika priekšlaicīgi atbrīvota no Čilikotas sieviešu cietuma Misūri. Viņa bija izcietusi 85% no piespriestā cietumsoda.

Klodīne "Dīdī" Blanšārda gadiem ilgi izlikās, ka viņas meitai ir leikēmija, muskuļu atrofija un citas smagas veselības problēmas, meitene bija spiesta izlikties par invalīdi, pārvietoties ratiņkrēslā un pārtiku uzņemt caur trubiņu. Taču patiesībā mātei bija Minhauzena sindroms – viņa patoloģiski meloja, lai izpelnītos citu cilvēku uzmanību un līdzjūtību, apgalvo Džipsijas Rouzas advokāts. Dīdī guva arī cita veida labumus, piemēram, ziedojumus, tikšanos ar slavenībām, braucienu uz Disnejlendu un viņai pat bez maksas tika uzbūvēta māja.

2015.gadā Džipsija Rouza kristiešu iepazīšanās portālā sāka sarakstīties ar Nikolasu Goddžonu. Tolaik māte bija fiziski vardarbīga pret Džipsiju Rouzu un bija pieķēdējusi jauno sievieti pie gultas. Džipsija Rouza šajā laikā bija sapratusi, ka viņai patiesībā nekas nekaiš.

Viņa iedeva Goddžonam nazi un pierunāja nodurt viņas māti, kamēr viņa pati slēpās vannas istabā.

"Es gribēju būt brīva no viņas," 2018.gadā tiesā liecināja Džipsija Rouza. "Es viņu [Nikolasu Goddžonu] pierunāju."

2016.gadā Džipsija Rouza atzina vainu otrās pakāpes slepkavībā. Ņemot vērā pārciesto vardarbību, viņai tika piespriests salīdzinoši maigs sods – desmit gadi cietumā. 

Soda izciešanas laikā Džipsija Rouza salaulājās ar 37 gadus veco Raienu Skotu Andersonu.

Par viņas dzīvi uzņemti vairāki dokumentālie seriāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu