Viļņā vēl ir agrs rīts, kad no dzelzceļa stacijas otro reizi izbrauc vilciens Rīgas virzienā. Pasažieri neslēpj prieku, ka pēc gandrīz 20 gadu klusuma šis ir pirmais tiešais dzelzceļa transporta savienojums starp Lietuvas un Latvijas galvaspilsētām. Līdz Daugavas krastiem vilciens brauc četras stundas un piecpadsmit minūtes. Lietuvas portāla "15min.lt" žurnālisti dalās savos iespaidos par braucienu uz Rīgu ar dīzeļvilcienu "Pesa 730 ML".

Jonišķiešu prieks

Eiropas kartē iemirdzas jauns starptautisks maršruts, kas braucienus līdz Rīgai sola katru dienu. No Viļņas vilciens izbrauc plkst. 06.30, no Kaišadores plkst. 07.14, no Šauļiem plkst. 08.51, bet no Jonišķiem plkst. 09.30.

Pasažieriem īpašu prieku ir izraisījusi pēdējā pietura Lietuvā.

Rīgā dzīvojošais lietuvietis Sauļus neslēpj, ka līdz šim bija grūti nokļūt līdz šai Lietuvas ziemeļos esošajai mazpilsētai.

"Pirms tam bija viens autobuss, bet tagad tā vairs nav, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka varēsim ar vilcienu aizbraukt un atgriezties Rīgā," saka Latvijā dzīvojošais jonišķietis Sauļus.

Pasažieris atceras, ka bērnībā uz Jonišķiem viņš brauca tikai ar vilcieniem, kuri, kā viņš atceras, braukuši samērā bieži.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X