Bijušajai maksātnespējas administratorei Zakrevskai piespriež nosacītu cietumsodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien bijušo maksātnespējas administratori Unu Zakrevsku atzina par vainīgu apsūdzībās par piesavināšanos un sodīja viņu ar pusotru gadu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Ņemot vērā prokurores atteikšanos no apsūdzības Zakrevskai pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas par ļaunprātīgu valsts amatpersonas dienesta stāvokļa izmantošanu, tiesa nolēma kriminālprocesu šajā daļā izbeigt.

Savukārt apsūdzībā par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar piesavināšanos divu fizisko personu maksātnespējas procesos Zakrevska atzīta par vainīgu un sodīta, daļēji saskaitot piespriestos sodus, ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu sešiem mēnešiem. Saskaņā ar Krimināllikuma 55.pantu, brīvības atņemšanas sods Zakrevskai ir noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ligita Kuzmane skaidro, ka saskaņā ar prokurores grozīto apsūdzību būtiski ir samazināts nodarītā kaitējuma apmērs vienā no noziedzīgā nodarījuma epizodēm. Turklāt tiesas kolēģija ir konstatējusi divus apsūdzētās atbildību mīkstinošus apstākļus un nav konstatējusi atbildību pastiprinošus apstākļus, kas tiks atspoguļots pilnajā tiesas spriedumā.

Pārējā daļā pirmās instances tiesas spriedums atstāts negrozīts. Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā kasācijas kārtībā.

Iepriekš Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 2023.gada 6.aprīlī atcēla Rīgas apgabaltiesas 2022.gada 11.janvāra nolēmumu un nodeva lietu jaunai izskatīšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu