Video Veiksmīga operācija vai kļūda? Krievijas kontrolētās Lisičanskas apšaudē 28 bojā gājušie (2)

TVNET
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdien, 3.februārī gaišā dienas laikā noticis uzbrukums Lisičanskas pilsētai, Ukrainai piederošajā un patlaban Krievijas kontrolētajā Luhanskas apgabalā. Okupācijas režīma amatpersonas apgalvo, ka triecienā maizes ceptuvei un iecienītai kafejnīcai bojā gājuši 28 mierīgie iedzīvotāji, taču vietējo ļaužu vidū ir izplatījušās runas, ka triecienā brīdī ēstuvē bija pulcējušās okupācijas armijas militārpersonas.

Maskavas kontrolētās “Luhanskas republikas” vietvaldis Leonīds Pasečņiks apgalvo, ka uzbrukumā maizes ceptuvei nogalināti 28 cilvēki, tādēļ 4.februārī reģionā ir izsludinātas sēras.

Pašpasludinātās republikas “valdība” paziņoja, ka nogalināti 18 vīrieši, deviņas sievietes un viens bērns. Saskaņā ar Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas sniegto informāciju tika izglābti 10 cilvēki, no kuriem četri ir ļoti smagā stāvoklī. Iespējamo upuru meklēšana turpinās: līdz plkst. 9.00 bija demontēti aptuveni 65% no sagrautajām būvēm. Luhanskas “tautas republikas” militārā komandantūra pieļauj iespēju, ka zem drupām varētu atrasties kopumā 40 cilvēki.

Ziņu aģentūras “Reuters” žurnālisti ir izvērtējuši Ārkārtas situāciju ministrijas videoierakstu no notikuma vietas un secinājuši, ka lādiņš trāpījis restorānā “Adriatic”, kas atrodas Moskovskas ielā. Viņi norādīja, ka par to liecina sagrautās ēkas dizains un krāsa, kā arī zīme, kas atbilst lietas materiāliem. Tomēr aģentūra nevarēja konstatēt, tieši kad šis ieraksts ir tapis, līdz ar to nav īstas skaidrības par apšaudes laiku un datumu.

Vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņo, ka šajā restorānā “pusdienojuši Krievijas karavīri”,

raksta "Astra".

Saskaņā ar Krievijas Izmeklēšanas komitejas sniegto informāciju trieciens tika veikts ar daudzkārtēju raķešu palaišanas iekārtu “Himars”. Krievijas Ārlietu ministrija šo uzbrukumu nosaukusi par “terorisma aktu” un paziņojusi, ka Krievija par to informēs starptautiskās organizācijas. Ukraina pagaidām nekādus komentārus par apšaudi Lisičanskā oficiāli nav sniegusi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu