Salvadoras prezidents paziņo par uzvaru vēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Salvadoras līdzšinējais prezidents Najibs Bukele.
Salvadoras līdzšinējais prezidents Najibs Bukele. Foto: AP/Scanpix

Salvadoras līdzšinējais prezidents Najibs Bukele svētdien paziņoja, ka ir uzvarējis nule notikušajās valsts galvas vēlēšanās.

Kā sacīja Bukele, viņš saņēmis vairāk nekās 85% balsu, bet viņa partija "Jaunās idejas" izcīnījusi 58 no parlamenta 60 vietām.

Par to, ka Bukele guvis uzvaru, liecina arī līdz šim apkopotie oficiālie rezultāti. Populārā līdera uzvara tika prognozēta arī pirms balsojuma.

Ar uzvaru vēlēšanās viņu jau apsveikuši vairāku valstu, arī Ķīnas, Gvatemalas un Panamas, līderi.

Kā uzvaras runā sacīja Bukele, viņa uzvara ataino "lielāko pirmās vietas ieguvēja pārsvaru pār otrās" demokrātisko prezidenta vēlēšanu vēsturē pasaulē.

Salvadora ir pirmā valsts pasaulē ar "vienas partijas sistēmu demokrātijā", apgalvoja prezidents.

42 gadus vecā Bukeles darbību pozitīvi vērtē aptuveni 90% pilsoņu, jo viņš spējis atjaunot kārtību pirms tam vardarbības pārņemtajā valstī un krasi samazināt rekordlielo slepkavību skaitu.

Kopš Bukele 2022.gada martā izsludināja ārkārtējo stāvokli, tikuši aizturēti 75 000 bandu dalībnieku, un tūkstošiem bandītu ir izvietoti tikai dažu mēnešu laikā uzceltajos jaunajos cietumos.

Pērn Salvadorā, kas vēl tikai pirms gada tika uzskatīta par bīstamāko valsti pasaulē, slepkavību skaits sarucis līdz zemākajam līmenim pēdējo trīs desmitgažu laikā, un tagad tas jau ir zemāks nekā vidēji pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu